:

:

TV Most

clock

Jul 20, 2019   16:24

0

72

Tri zlata za srpske matematičare u Batu, među deset najboljih na svetu

Na 60. Međunarodnoj olimpijadi iz matematike za učenike srednjih škola koja se održava u britanskom gradu Bat tim Srbije sačinjen od šest učenika Matematičke gimnazije u Beogradu postigao je izvanredan uspeh osvojivši tri zlatne medalje.

Zlatne medalje osvojili su Jelena Ivančić, učenica trećeg reazreda  i učenici četvrtog razreda Matematičke gimnazije Pavle Martinović i Aleksa Milojević.

Miloš Milićev, učenik drugog razreda osvojio je srebrnu medalju dok su Jovan Toromanović i Bladimir Viktor Mirjanić osvojili bronzane medalje.

Lideri srpskog tima su Marko Radovanović i Bojan Bašić.

Na ovom najprestižnijem međunarodnom takmičenju učestvovalo je preko 100 zemalja. Takmičenje je individualno, ali ako se posmatra ekipni uspeh, srpski tim je zauzeo deveto mesto, saopšteno je iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je učenicima Matematičke gimnazije i njihovim nastavnicima na osvojenim medaljama i plasmanu u 10 najboljih ekipa na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji.

"Sve čestitke mladim matematičarima Srbije koji nastavljaju da nižu sjajne rezultate na međunarodnoj sceni. Trijumfi naših đaka u svetu još jednom su nas podsetili da moramo više da brinemo o njima, da ulažemo u njihovo znanje i da im pružimo najbolje moguče uslove obrazovanja", poručila je Matićeva.

Izvor: RTS

Matematička gimnazijaMeđunarodna olimpijadazlatne medaljematematičariSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva