:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Novembar 04, 2018   15:04

0

82

"Tumbaj grupa" osniva medicinski univerzitet u Srbiji

"Tumbaj grupa", najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u toj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, investiraće više od 250 miliona evra u osnivanje novog medicinskog univerziteta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj zaposlenih na "Gulf" medicinskom univerzitetu i "Tumbaj" bolnici trebalo bi da bude oko 5.000. Ovaj broj uključivao bi zaposlene od tehničkog osoblja, medicinskih sestara i tehničara, do lekara raznih specijalizacija.

"Početkom novembra biće održan sastanak na kojem ćemo razgovarati o lokaciji za gradnju celovitog medicinskog kampusa, koji će u svom sastavu imati novi univerzitet, kliniku i objekte za smeštaj studenata. Novi univerzitet imaće više studijskih programa i biće odlična prilika za domaće, ali pre svega za strane studente", rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Projekat, koji je pre godinu dana sa "Tumbaj grupom" započelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničen je potpisivanjem više memoranduma tokom nedavne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima ministra prosvete i predstavnika Ministarstva zdravlja.

"Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete udružili su snage i prešli u konkretno dogovaranje oko projekta dolaska "Tumbaj grupe" u Srbiju. Oni bi u prvoj fazi koristili bolnice našeg KBC-a u Beogradu, koji je ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U drugoj fazi krenuli bi u izgradnju sopstvene klinike", rekao je Šarčević.

Ministar je istakao da je dolazak "Tumbaj grupe" u Srbiju izuzetna šansa da, kroz zajedničku saradnju, na novom univerzitetu posao nađu mladi stručnjaci iz Srbije.

"Oni bi tu radili za odlične plate. To bi ih motivisalo da ostanu u zemlji, doprinesu svojoj karijeri, razvoju zdravstvene zaštite u Srbiji, ali i podizanju kvaliteta zdravstvenog obrazovanja", objasnio je Šarčević.

"Tumbaj Grupa", čije je sedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poseduje više klinika sa univerzitetskim centrom, kako u Emiratima, tako i u Indiji i Južnoafričkoj Republici.

"Dolazak u Srbiju biće njihov ulazak na evropsko tle. Reč je o veoma uspešnoj kompaniji, koja je poznata po inovativnim pristupima u medicini, kako u medicinskom obrazovanju tako i kada je reč o metodama lečenja", zaključio je Šarčević.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva