:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Avgust 08, 2019   19:38

0

556

U Lapljem Selu otvorena manifestacija „Zlatne ruke Kosovke devojke“

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović otvorio je danas kulturno zabavnu manifestaciju „Zlatne ruke Kosovke devojke“, koju Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela organizuje povodom praznika Svete Petke Trnove.

Manifestacija „ Zlatne ruke Kosovke devojke“ koja ima za cilj promociju narodnih rukotovnina i domaće kuhinje u cilju očuvanja tradicije otvorena je u dečjem parku u Lapljem Selu.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je otvarajući manifestaciju da je i današnji događaj plod uspešne saradnje sa Udruženjem poslovnih žena Avenija.

Popović je na početku meštanima Lapljeg Sela čestitao praznik koji Sveta Petku Trnovu proslavljaju i kao seosku slavu i napomenuo da će opština Gračanica nastaviti da neguje prave vrednosti u cilju očuvanja tradicije.

„ Hvala vam što na jedan pravi način reprezentujete našu opštinu. Imao sam prilike da sa vama učestvujem u nekoliko emisija gde ste na jedan dostojanstven način predstavili sve ono što naša opština može i ono što vi iz udruženja umete. Meni će kao predsedniku opštine Gračanica uvek biti prioritet negovanje tradicije i uvek ću pomagati ovakve aktivnosti jer smatram da je to važno za našu opštinu. Vaš trud i rad mora da bude viđen“, kazao je Popović i svečano otvorio jednu od kako je kazao većih manifestacija u opštini Gračanica.

Predsednica Udruženja Poslovnih žena Avenija Gordana Đorić zahvalila se opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću na podršci u organizaciji ove sedme po redu manifestacije.

Ona je kazala da su danas u Lapljem Selu učešće u manifestaciji „Zlatne ruke Kosovke devojke“ uzela  mnoga udruženja iz Vojvodine,  Kuršumlije, Raške Vrnjačke Banje, Kupinova,  Skoplja,  Kusca, Raniluga, Novog Brda, kao i Viteško udruženje ,,Red zmaja,, iz Gračanice.

„Nadamo se večeras velikom broju posetilaca i nadam se da će iz godine u godinu manifestacija biti sve bolja i bolja. Hvala svima koji su nam pomogli i pozivam sve da nas posete i sledeće godine u mnogo većem broju“, rekla je Gordana Đorić.

Tradicionalno 8. avgusta, na dan Svete Petke, seoske slave u Lapljem Selu, Udruženje žena Avenija  osim izložbe narodih rukotovnina i domaće kuhinje organizuje i bogat kulturno umetnički program.

Večeras se u okviru tog programa pored kulturno- umetničkih društava održava i koncert estradne umetice Dragice Radosavljević Cakane.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiM„Zlatne ruke Kosovke devojke“Laplje SeloPopović"Avenija"Cakana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva