:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   17:21

0

174

Udovičić u Liberiji:Saradnja u omladinskoj politici i sportu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravio je danas u poseti Liberiji i se liberijskim kolegom Desterom Zogar Vilsonom razgovarao o saradnju u oblasti sporta i omladinske politike.

Kroz otvoren i konstruktivan razgovor dogovoreno je zaključivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, s ciljem razmene i primene stručnog znanja i iskustava na svim nivoima.

Ministarstvo omladine i sporta

Posebna pažnja je posvećena i praktičnom prenošenju primera dobre prakse u vođenju omladinske politike u našoj zemlji i razmeni stručnih i tematskih poseta predstavnika omladine u bliskoj budućnosti, navedeno je u saopštenju.

"Veoma sam zahvalan na prilici da posetim ovu prijateljsku državu, sa kojom naši bliski odnosi datiraju još od sredine prošlog veka. Kroz razgovore sa kolegom ministrom omladine i sporta Vilsonom, postigao sam saglasnost o važnosti potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, kao i uspostavljanju formalnog mehanizma razvoja međudržavnih odnosa na svim nivoima", rekao je Udovičih posle sastanka.

Siguran sam, naglasio je on, da će razmena iskustava, stručnih i praktičnih znanja iz ovih oblasti - a prvenstveno u smislu razvoja sistema sporta i vođenja omladinske politike - imati višestruko korisne rezultate i otvoriti put za proširenje saradnje i u drugim sferama saradnje naših institucija i organizacija.

"Siguran sam da ćemo predano raditi u predstojećem periodu na još konkretnijem unapređenju naše saradnje na bileteralnom i multilateralnim nivou", istakao je Udovičić, koji je prvi ministar omladine i sporta Srbije koji je u poseti Liberiji od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi.

Radnu posetu državama afričkog kontinenta Udovičić će okončati sutra u Burundiju, u čijem će glavnom privrednom centru - gradu Budžumburu - imati sastanke sa ministarkom omladine, pošte i informatičke tehnologije Evelin Butoi i ministarkom kulture i sporta Pelatom Nidžonkurom, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Танјуг

Udovičićsport
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva