:

:

TV Most

clock

Oktobar 09, 2020   14:34

0

163

Uhapšena pomoćnica ministra poljoprivrede zbog primanja mita

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšena je pomoćnica ministra poljoprivrede D. J. N. zbog sumnje da je primila mito, dok je D. Č. uhapšen zbog sumnje da joj je mito dao.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je D. J. N. od osumnjičenog D. Č. primila mesečnu ratu unapred obećane koristi za pomoć u dobijanju ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koju je podržao inostrani fond za finansiranje poljoprivrede.

Dodaje se da je D. J. N. obećana isplata koristi od oko 1.000 evra mesečno, u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora o javnoj nabavci.

Tužilaštvo napominje da su pretresi u toku.

Pomoćnica ministra se sumnjiči za krivično delo primanje mita, a D. Č. za davanje mita.

Akciju hapšenja su po nalogu tužilaštva, nakon višemesečnog predistražnog postupka, danas oko podne sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Izvor: Танјуг

MUPhapšenjeorganizovani kriminalMinistarstvo poljoprivrede
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva