:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 13, 2022   21:56

0

120

Ukrajina potvrdila da se sutra nastavljaju pregovori sa Rusijom

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak potvrdio je da će pregovori sa Rusijom biti nastavljeni sutra.

"Pregovori se održavaju neprestano u formatu video-konferencija. Radne grupe neprekidno rade. Veliki broj pitanja zahteva konstantnu pažnju. U poneđeljak, 14. marta, biće održana pregovaračka sednica kako bi se sumirali preliminarni rezultati", napisao je Podoljak na Tviteru, a prenosi TASS.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će pregovori Rusije i Ukrajine biti nastavljeni sutra u virtuelnom formatu.

"Da", rekao je Peskov za TASS na pitanje da li će pregovori biti održani onlajn.

Peskov je prethodno za RIA Novosti rekao da se trenutno ne vode pregovori, već da je njihov nastavak planiran za sutra.

On je tako reagovao na izjavu savetnika ukrajinskog predsednika Alekseja Arestoviča, koji je rekao da se pregovori izmneđu Rusije i Ukrajine upravo odvijaju, a koju je prenela britanska agencija Rojters.

"Ne. Pregovori su planirani za sutra", rekao je Peskov agenciji RIA Novosti, odgovarajući na pitanje o tome da li su pregovori između dve strane u toku.

Rojters je preneo da je savetnik ukrajinskog predsednika rekao da Ukrajina i Rusija danas vode aktivne pregovore, kao i da je u fokusu ukrajinskih vlasti situacija oko opkoljenog grada Mariupolja.

"Razgovori se trenutno nastavljaju", preneo je Rojters izjavu Arestoviča na nacionalnoj televiziji.

Arestovič je, između ostalog, naveo da Ukrajina ima dovoljno trupa raspoređenih u Mariupolju da spreči zauzimanje tog grada, tako što će, kako je poručio, opkoliti ruske snage.

Izvor: T a n j u g

RusijaUkrajinapregovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva