:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2022   11:19

0

88

UNMIK: Karolina Ziadeh dolazi na mesto Zahira Tanina

UNMIK je danas najavio dolazak Karoline Ziadeh iz Libana kao nove specijalne predstavnice generalnog sekretara na Kosovu i Metohiji i šefice Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija na Kosovu (UNMIK).

Ziadeh na tom mestu nasleđuje Zahira Tanina kome je generalni sekretar, kako se navodi u saopštenju UNMIK-a, zahvalio na predanim naporima za unapređenje mira i stabilnosti na Kosovu i u regionu, kao i na njegovom efikasnom vođenju misije.

„Radujem se angažovanju sa kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i sa našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regionu", rekla je Ziadeh.

Ona je istakla da će pod njenim rukovodstvom, UNMIK nastaviti svoju "posvećenost da podrži institucije i ljude na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju poverenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promena, uključujući žene i mlade".

"UNMIK će ostati nepokolebljiv u svojoj podršci dijalogu koji vodi EU radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja", rekla je Ziadeh.

U saopštenju se navodi da je Ziadeh od 2017. godine bila direktorka Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu spoljnih poslova i iseljenika Libana.

UNMIK navodi u saopštenju da Ziadeh ima skoro 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomatiji uz veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, budući da je vodila državne delegacije Libana u Ujedinjenim nacijama o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i bezbednosti i migracijama.

Bivša zamenica stalnog predstavnika Libana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku (2006-2017), Ziadeh je službovala u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004-2006), u Belgiji i Evropskoj uniji (1994-1999), kao i pri stalnoj Misiji Libana u Beču i ambasadama u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999-2002).

Ziadeh je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu Libre de Brisel i Diplomatskoj akademiji u Beču.

Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

Izvor: T a n j u g

KiMUNMIKKarolina Ziadeh
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva