:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 04, 2015   12:05

0

127

Uskoro novi Ivanjski most u Prijepolju

Do sada je urađeno dosta pripremnih radova, a juče je počela demontaža postojećeg mosta.

Rok za postavljanje novog mosta je 1. novembar, rekao je Hodžić Tanjugu.

"Izgradnju mosta podržalo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kod kojeg je opština konkurisala prošle godine", rekao je Hodžić, dodajući da je ministarstvo odobrilo 31 milion dinara a opština Prijepolje još devet miliona dinara.

Cilj ovog projekta je, kako je rekao, sanacija postojećeg Ivanjskog mosta koji je bio u veoma lošem stanju, a bezbednost saobraćaja dovedena u pitanje.

Od sada, izgradnjom ovog mosta biće bolja komunikacija između mesta Ivanje sa industrijskom zonom Kolovrat, kao i magistralom", rekao je Hodžić.

Prema njegovim rečima, ivanjska poslovna zona se sve više razvija, a brojni privredni subjekti u njoj zapošljavaju veliki broj radnika.

Most u Ivanju, montažnog tipa, postavila je pre pola veka JNA između ostalog i za svoje potrebe, kada je ovo bilo neznatno naseljeno mesto sa poljoprivrednim zemljištem.

Danas je to područje gusto naseljeno sa nekoliko hiljada žitelja, a sagrađeni su i privredni kapaciteti. Velike poplave 2010. godine ugrozile su most, ali i velika frekvencija saobraćaja, pre svega, teških kamiona, pa je most bio u veoma lošem stanju.

Sanacija ivanjskog mosta omogućiće sigurniju i kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa obe strane Lima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva