:

:

TV Most

clock

April 18, 2020   13:52

0

156

Vaskršnja čestitka direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju čestitao je u Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, Njegovom preosveštenstvu episkopu raško-prizrenskom Teodosiju, sveštenstvu, pravoslavnim vernicima, a posebno srpskom narodu na Kosovu najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

 

Neprolazna simbolika Vaskrsa vekovima nam donosi radost novog rađanja, novi pogled i novi put. To je Praznik koji simbolizuje pobedu večnog života nad smrću, svetlosti nad tamom, smisla nad besmislom, a Hristovo Vaskrsenje nepogrešivo nam osvetljava stazu međusobne ljubavi, tolerancije i poštovanja, kao jedini put koji imamo.

Ove godine praznične dane dočekujemo suočeni sa iskušenjima kroz koje prolazi vascelo čovečanstvo, sa pandemijom novog virusa. Zato nas danas Hristovo Vaskrsenje, snažnije nego minulih godina, u svom jedinstvenom značenju, podseća na vrednosti i principe pravde, solidarnosti i humanosti, pre svega prema ubogima i bolesnima, ne gubeći nadu u bolje i srećnije sutra.

Jer, Vaskrs je za nas izvorno nadahnuće, staza na kojoj posle stradanja uvek dolazi radost novog života. Okrenimo se, dakle, jedni drugima, osnaženi verom, nadom i čovekoljubljem, vrednostima koje su kroz vekove davale smisao postojanju ljudskog roda. Tako ćemo i sami pronaći hrabrosti da se odgovorno i snažno suočimo sa izazovima teškog vremena u kome živimo.

Na putu ostvarenja iskonskih vrednosti, kojima saborno težimo na ovaj dan, želim vam da radost Hristovog Vaskrsenja podelite sa bliskima u krugu porodice, u mislima ne zaboravljajući prijatelje i komšije, gradeći međusobno poverenje, razumevanje i zajedništvo, posebno na Kosovu i Metohiji.

Uz radosni vaskršnji pozdrav večne istine, nade i ljubavi, još jednom vam čestitam Praznik – HRISTOS VASKRSE, VAISTINU VASKRSE!

Izvor: Kancelarija za KiM

Marko ĐurićVaskrsčestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva