:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2019   8:08

0

236

Vaterpolisti ubedljivo do polufinala Svetske lige

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se polufinale završnog turnira Svetske lige, pošto je večeras u četvrtfinalu u Beogradu savladala Kanadu sa 20:5 (5:2, 6:2, 4:0, 5:1).

Za ulazak u finale Srbija će sutra igrati protiv Australije, koja je danas posle izvođenja peteraca pobedila Mađarsku. U drugom polufinalu sastaće se Hrvatska - Španija.

Za razliku od jučerašnje izuzetno lake utakmice protiv Kazahstana, večerašnja protiv Kanade bila je nešto jači trening za izabranike Dejana Savića, a ishod je bio isti - sigurna pobeda našeg tima.

Od početka je bilo vidljivo da kanadski vaterpolisti neće biti ozbiljniji izazov za reprezentaciju Srbije i to je bila prilika da Savić ravnomerno rasporedi minutažu, kako bi svi igrači sačuvali snagu za odlučujuće mečeve.

Jedina mana lakih pobeda protiv Kazahstana i Kanade je to što naši vaterpolisti nisu morali da se "muče" braneći igrača manje, jer će taj segment igre biti izuzetno važan u polufinalu, a pogotovo u finalu, gde ćemo se, najverovatnije, ponovo sastati sa Hrvatskom.

Igrač više: Srbija 8 (5), Kanada 4 (1). Peterci: Srbija 3 (3), Kanada 2 (2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović 2, Ranđelović 2, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić 2, Filipović 3, Prlainović 2, Drašović, B. Mitrović.

Kanada: Aleksić, Paterson, Đerković, Konstantin 1, Halajan, Torakis, Spuner, Kot, Gardijan, Soleimanipak, Blanšard, Souza 4, Radenović.

Vujasinović: Protiv Australije moramo da odigramo najbolji

Pomoćni trener vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović posle pobede protiv Kanade, rekao je da razlika između dva tima je bila velika.

"Ova utakmica je trebalo da se odigra na najbolji način, da budemo koncentrisani od početka da bismo mogli da rasporedimo snagu, jer nas očekuju teške utakmice i da što svežiji dočekamo te mečeve", rekao je Vujasinović novinarima posle meča.

Srbiji će sutra od 15 sati u polufinalu rival biti Australija.

"Znamo dobro protivnika, trenirali smo s njima pred Svetsku ligu. Znamo kako da odigramo i znamo da će biti teška utakmica. Moramo da odigramo možda najbolju utakmicu na turniru", zaključio je Vujasinović.

Australijanci su bili rival Srbije u grupi, a vaterpolista Gojko Pijetlović očekuje drugačiju utakmicu od one na otvaranju Svetske lige.

"Očekujemo dosta težu utakmicu od prve. Australija nije za potcenjivanje, došli su sa ozbiljnim namera. Mi moramo da pristupimo maksimalno ozbiljno. Daćemo sve od sebe, znamo zbog čega smo ovde", rekao je Pijetlović.

Izvor: Agencije

vaterpolozavršni turnir Svetske lige
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva