:

:

TV Most

Foto: Boks klub "Vitez"

clock

Septembar 19, 2021   19:56

0

176

Veliki uspeh Srbije na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti

Na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti, od 16-19.09.2021. godine, učestvovalo je 45 zemalja i 3.040 takmičara. Kik boks reprezentaciju Srbije predstavljalo je 9 takmičara. Oni su osvojili 5 zlatnih i tri bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojili su Saida Bukvić, Valentina Keri, Teodora Manić, Aleksandra Krstić i Jasmina Nađ, dok su se bronzom okitili Gordana Marjanović, Zorana Nikolić i. Miloš Cvjetićanin koji je posle pobede nad predstavnikom Nemačke u četvrtfinalu i frakture šake, morao da preda polufinalni meč bez borbe. 

"Sve medalje su osvojene sa pobedama u veoma jakoj konkurenciji protiv Rusa, Ukrainaca, Poljaka, Slovaka, Holanđana, Čeha, Nemaca... Ovo je inače svim reprezentacijama poslednja provera pred Svetsko seniorsko prvenstvo u Italiji od  koje će biti održano u oktobru mesecu.  Srbija je učestvovala samo sa nekoliko boraca koji nisu imali dovoljno mečeva u predhodnom periodu, a svakako će posle priprema koje ćemo imati od 28.09.-10.10.2021. godine, forma naših boraca biti podignuta na jedan viši nivo, kako bi na najjačem takmičenju u godini dostojno predstavljali Srbiju", istakao je Srđan Radulović, selektor naše reprezentacije.

Reprezentacij u Budimpešti bodrili su treneri Vladimir Bogović i Marko Božović kao i Miodrag Jotić, predsednik Kik boks saveza Srbije.   

Srbija je na ovom takmičenju imala preko 80% pobeda, tako da je Srbija posle osvajanja prvog mesta na Evropskom kupu u Karlovcu i na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, još jednom dokazala da je svetska sila u kik boksu. 

Izvor: TV Most

kik boksSvetski kik boks kupBudimpeštaSrđan Radulović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva