:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 18, 2020   22:24

0

39

Vesić: Neću biti ministar, Đurić ambasador u SAD

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je večeras da neće biti ministar u novoj Vladi Srbije i potvrdio da će šef Kancelarije za KiM Marko Đurić biti ambasador Srbije u Vašingtonu.

 

"Meni je čast kada se svaki put kada se formira vlada moje ime pominje među onima koji bi mogli biti ministri. Očigledno da deo javnosti misli da svoj posao radim dobro i to je za mene neka vrsta pohvale. Ja ću ostati u Beogradu, tako da neću biti ministar. Ja sam deo politike SNS i Aleksandra Vučića i srećan sam što sam u timu koji je uradio velike stvari za Srbiju", rekao je Vesić u emisiji "Usijanje" na Kurir televiziji.

On je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić oprezno pristupa formiranju vlade koja, kako je naveo, mora da nastavi rad sadašnje vlade.

"Mnogo je važno da ta vlada bude kvalitetna i obezbezdi političku i ekonomsku stabilnost zemlje", smatra Vesić i dodaje da postoje "mnogi koji su zainteresovani" da Srbija ne bude stabilna i nezavisna.

Vesić je potvrdio da će šef Kancelarije za KiM Marko Đurić biti novi ambasador u Vašingtonu.

On je kritikovao opoziciju i medije "koji su joj naklonjeni" zbog napada na Đurića, naglasivši da je on vodio preko 220 pregovora u vezi sa KiM.

"Marko Đurić je jedan od najbolji političara u ovoj zemlji i žalosno je kakva se kampanja vodi protiv njega. A Srbija će biti ponosna na to što on radi, a predsednik Vučić dobro zna šta radi. Imaćemo nekoga ko će moći da parira Albancima i bori se za nas u SAD", rekao je Vesić.

Takođe je kritikovao opoziciju zbog napada na sporazum u Vašingtonu, ali i na fontanu na Slaviji i mnoge druge projekte.

Vesić je ocenio da može da bude bolje, ali da ova zemlja napreduje i da je situacija bolja nego pre osam godina.

On je naglasio da je Vučić prvi put uspeo da nametne da se čuje srpski glas u zapadnim zemljama i ocenio da je Vašingtonski sporazum rezultat sjajne spoljne politike koju vodi srpski predsednik.

"Nađite zemlju u svetu čiji predsednik ima takvu frekvenciju susreta sa svetskim liderima", rekao je Vesić i podsetio da se srpski predsednik više puta sretao s liderima najvećih svetskih sila.

On je dodao da je poseta specijalnog izaslanika Bele kuće za pregovore Beograda i Prištine Ričarda Grenela Srbiji važna jer će se videti sa predsednikom Vučićem i drugim zvaničnicima, dodavši da je on uložio velike napore u rešavanju kosovskog problema.

Vesić je rekao da je pre osam godina na KiM postojala podeljena politička scena, a da su danas Srbi ujedinjeni.

Izvor: T a n j u g

Goran VesićMarko ĐurićVašington
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva