:

:

TV Most

Foto: TV Hram

clock

Septembar 12, 2019   12:18

0

282

Vladika Teodosije u poseti Ruskoj pravoslavnoj crkvi

Vladika raško-prizrenski Teodosije i direktor Uprave za vere Republike Srbije Mileta Radojević započeli su višednevnu posetu Ruskoj pravoslavnoj crkvi, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

 

Uoči današnjeg praznika prenosa moštiju Svetog Aleksandra Nevskog, mitropolit sankt-peterburški i ladožški Varsonufije predvodio je u sredu bdenijem u Sveto-Trojickom hramu Aleksandro-Nevske lavre, a sasluživao je i episkop raško-prizrenski Teodosije, prenela je televizija "Hram".

Na bogosluženju je bio i ostatak srpske delegacije: prorektor Prizrenske Bogoslovije jeromonah Isidor (Jagodić), direktor Uprave za vere Radojević i izvršni direktor za finansije kompanije Telekom Srbija Milenko Dželetović.

Direktor Uprave za vere Republike Srbije je u ime srpske delegacije predao na poklon Aleksandro-Nevskoj lavri kopiju Presvete Bogorodice Pećke. Originalna ikona nalazi se u manastiru Pećka patrijaršija na Kosovu i Metohiji.

"Patrijarh Srpski Irinej blagoslovio je da se uradi kopija čudotvorne ikone Bogorodice Pećke i ona je sada ovde kao dar srpskog naroda Aleksandro-Nevskoj lavri i ovom gradu. Neka ona do veka svedoči o bratskoj ljubavi u Hristu srpskog i ruskog naroda", rekao je Mileta Radojević.

Izvor: T a n j u g

vladika TeodosijeRuska pravoslavna crkva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva