:

:

TV Most

Foto: RTV

clock

Mart 10, 2024   16:17

0

98

Vučević: Nacionalni interes Srbije da sačuvamo mir, ali i Srbe na KiM

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević istakao je gostujući na TV Pink da u kontinuitetu traje pritisak na Srbe na KiM i dodao da je Srbiji nacionalni interes da sačuva mir, ali i da sačuva Srbe na Kosovu i Metohiji.

Vučević je podsetio da Srbija nema punu kontrolu na toj teritoriji i naveo da međunarodna zajednica okreće glavu na stranu "dok se de fakto dešava etničko čišćenje Srba".

"Pre neki dan je opet bio napad u okolini Štrpca. Albanac koji je pucao je uhapšen, ali sve to stvara atmosferu da Srbi nisu dobrodošli. Sve ćemo učiniti da sačuvamo Srbe na KiM, nema priznanja KiM, nema nove albanske države", kazao je Vučević.

Dodaje da se sa Srbijom može pričati o kompromisnom rešenju.

"A vi da otimate imovinu SPC i izmišljate, nećete nas ubediti da priznamo KiM. Sve su oni radili, a prvu državu su dobili 1913. godine. Toliko su istorijski utemeljeni. Godine nastajanja naših hramova pokazuju ko je autohton narod. Nemamo s kim da razgovaramo pošto Kurti zabranjuje lekove, plate, penzije, lekare, školstvo, namirnice iz Srbije", ukazao je.

Ističe da Srbija ima opciju da se diplomatski bori, da ide u sukobe i opciju da ćuti.

"Mislim da je prva opcija najbolja u ovom trenutku. Scenario koji nije dobar je da idemo u sukob, jer su tamo Nato trupe i okruženi smo Nato državama. Nama je nacionalni interes da čuvamo mir, ali i da sačuvamo Srbe na Kosovu i Metohiji", kazao je Vučević.

Izvor: Kosovo Onlajn, TV Pink

Miloš VučevićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva