:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Maj 29, 2023   15:20

0

110

Vučević sa Čen Bo: Dosledan stav Kine po pitanju KiM, dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se  sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo, kojoj je izrazio izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju NR Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. 

 Stav Kine po pitanju Kosova i Metohije uvek je bio principijelan i dosledan, što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane, naglasio je Vučević  i dodao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku. 

Vlada  Srbije, ukazao je Vučević, uprkos svim izazovima, nastaviće da vodi odgovornu politiku mira i saradnje i ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma.

Ambasadorka Čen Bo je istakla da su uzajamna podrška Srbije i Kine o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi predsednika Srbije i Kine,  potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dveju država.

On je naglasila  i da saradnja u oblasti odbrane dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države i konstatovala da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Izvor: Saopštenje / TV Most; foto: Ministarstvo odbrane

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva