:

:

TV Most

Foto: brif.rs

clock

Septembar 03, 2020   9:17

0

205

Vučević: Vučić se bori da vrati propuštene šanse, neće prihvatiti ucene

To što predsednik insistira na dijalogu pokazuje njegovu snagu, ali u jednom je nedvosmisleno jasan, jezik argumenata će uvek saslušati, ali neće prihvatiti ucene, poručio je potpredsednik SNS Miloš Vučević u intevjuu  “Kuriru”.

“Srbiju čekaju teški razgovori, i to predsednik Aleksandar Vučić nikada nije krio. Od 2012. godine je mnogo puta pokazao da ima političke hrabrosti da ne prihvati nametanje nezavisnosti Kosova i Metohije. I zato nije slučajno što se pred sastanak u Vašingtonu u delu domaće javnosti pravi ovakva atmosfera i regrutuju se svi oni koji navijaju da Srbija opet bude bačena na kolena, pa uglas viču kako se ne sme odbiti susret s predsednikom SAD Donaldom Trampom. Srbija sa američkom administracijom gradi kvalitetne odnose, ali prvenstveno brani svoje nacionalne interese. I predsednik Vučić je izričito jasan - neće prihvatiti nikakvo iznenađenje ako je ono protiv naših nacionalnih interesa, poručio je Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, odgovarajući na pitanje u vezi s najavom predsednika Vučića da bi, ukoliko 4. septembra na sastanku u Beloj kući SAD budu tražile da prizna Kosovo, on čak odbio sastanak s Trampom.

Oštro ste odgovorili Borisu Tadiću, koji je na TV duel pozvao predsednika Vučića. Tvrdite da je Tadić već pokazao šta zna i da televiziju doživljava „kao slikanje“, a dovodite u pitanje i to da li „ima šta pametno da kaže“. Zbog čega ste tako oštri?

Samo sam realan. I mnogo ljudi misli isto kao i ja. Tadić je u narodu ostao upamćen kao predsednik koji se samo izvinjavao raznim strancima, molio ih i slikao se. Valjda mu sad to treće najviše nedostaje, pa bi da pravi neki politički TV rijaliti. A to koliko nema ni obraza, ni stida, ni srama, pokazuje njegov poziv da se raspravlja o najtežoj temi u srpskoj politici, o KiM. To traži onaj isti Boris Tadić koji je svojom sramnom politikom toliko štete naneo Srbiji i predao KiM u ruke onima koji žele njegovu nezavisnost! I šta bi posle svega mogao pametno da nam kaže?! Da objasni kako je „pametno“ vodio zemlju dok su joj se dešavale nacionalne tragedije: pogrom Srba 2004. godine, proglašenje takozvane nezavisnosti Kosova 2008. godine, presuda Međunarodnog suda pravde 2010. godine, granica na Jarinju i Brnjaku 2011. godine? Sreća pa je taj niz katastrofa koje su pravili Tadić i njegova promašena politika prekinuti kada je SNS došao na vlast. Predsednik Aleksandar Vučić i dalje se bori da vrati propuštene šanse.


Vučić je 4. septembra u Beloj kući u Vašingtonu. Šta može da se očekuje posle tog sastanka?

Posle Vašingtona je Brisel i nastavak razgovora o pitanjima koja su značajna za Beograd i Prištinu. Cilj Srbije je pre svega ispunjavanje Briselskog sporazuma, odnosno konačno formiranje Zajednice srpskih opština. To što predsednik Vučić insistira na dijalogu samo pokazuje njegovu snagu, ali u jednom je nedvosmisleno jasan: jezik argumenata će uvek saslušati, ali neće prihvatiti ucene!

Kako vidite to što ga neki optužuju da odlazi u SAD da "izda Kosovo“?

Optužuju Vuk Jeremić, Boris Tadić i ekipa koja je svojim glupim potezima više uradila za nezavisnost Kosova od albanskih lobista, OVK, modernih šiptarskih lidera. Razne propale političare poput Jeremića, koji je vedeta pogubne spoljne politike i direktno odgovoran za to što je presudom Međunarodnog suda pravde Kosovo gotovo oteto Srbiji, što nam je izbijen adut iz ruku. Ko još može da veruje Vuku Jeremiću, koji je vodio spoljnu politiku tako što je na luksuzna putovanja potrošio 3,6 miliona evra, 200.000 evra na najskuplji šampanjac i čitava bogatstva na rezidencijalne stanove? Dok je čerupao budžet Srbije, šiptarski separatisti su mu aplaudirali za sve što je učinio za ostvarenje njihovog sna o kosovskoj nezavisnosti.

Izvor: Kosovo Onlajn, Kurir

Miloš Vučevićdijalog BG-PRVašingtonALeksandar VučićKosovo i Metohija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva