:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 07, 2020   23:23

0

77

Vučić apelovao: Kao da su nam svi zaraženi, čuvajte se...

Predsednik Aleksandar Vučić apelovao je večeras na sve građane da poštuju epidemiološke mere i da se čuvaju, jer, kako je rekao, čini se “kao da su svi zaraženi”, a bolnički kapaciteti su na izmaku i za pet dana bi mogli biti popunjeni.

Vučić je večeras, prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici, emotivno apelovao na građane i upozorio na rast broja zaraženih.

Naveo je da je Beograd na 60 odsto zaraženih, odnosno da je od 1.500 zaraženih danas, glavni grad na 900, da je u Kragujevcu katastrofa, loše i u Novom Sadu.

“Molim vas, kao boga vas molim. Platićemo mi sve, samo ne dovodite svoje zdravlje u pitanje. Da ostanemo najbolji u Evropi, ne da bismo bili najbolji, već da sačuvamo živote”, rekao je Vučić.

Kritikovao je sve koji za koronu govore da su to “zavereničke teorije”, i da je to nepostojeća bolest.

“Sram vas bilo sve, reč je o teškoj i opakoj bolesti”, rekao je Vučić.

On je odbacio i optužbe da se “lockdown”, uvodi zbog politike, iako je reč o iznuđenim merama.

“Cela Evropa je to uradila, ali, mi nećemo, jer hoćemo da zaštitimo ugostitelje”, rekao je Vučić.

Upozorio je i da će nam za pet dana, ako se ovako nastavi, biti puni kapaciteti.

“Nemamo gde da primamo više, nemamo više bolnica, iako smo ih izgradili i obnovili poslednjih godina. Gradimo dve bolnice, jedini u Evropi. Pomozite nam, čuvajte se”, apelovao je Vučić i primetio da je najlakše govoriti protiv države - dok se ne razbolite.

Predsednik se izvinio zbog takvog obraćanja, navodeći da je razlog za to briga za svakog čoveka u Srbiji i da je rekao “ono što mu je na srcu”.

“Remdesivir košta ''đavo i po''. Srbija će besplatno vakcine da obezbedi… A, niko ne pita kako… Izvadiće Vučić, iz ćupa, a mi ćemo da ga opsujemo”, konstatovao je on.

Vučić je najavio da će kovid bolnica koja se gradi u Batajnici biti gotova 1. decembra, za 24 dana, a da će za 25 dana tu biti smešteni prvi pacijenti.

“Po broju preminulih smo među najbojima u Evropi, ali se plašimo onoga što sledi”, ukazao je Vučić i dodao:

“Zato molim sve ljude u Srbiji da nam ne ostane ova bolnica, i ona u Kruševcu, jedini spas za ljude”.

U Batajnici će biti 250 mesta za intenzivnu negu.

“Na pametan način smo uložili ogroman novac, koštaće nas ovo 70- 80 miliona evra. A, onima koji brinu kako će nabavke da se obavljaju, evo ja sam kriv, hoću da bolica što pre može da primi pacijente. Ja ne kradem, ne trebaju mi pare, nego da smestimo ljude, da spašimo živote”, rekao je Vučić.

On je dodao da će kovid bolnica u Kruševcu biti završena pred Svetog Nikolu, a da će tamo biti 150 jediniac intenzivne nege.

Danas gore nego juče,večeras gore nego sinoć...

Vučić je izjavio večeras da se ne vide naznake pada broja zaraženih korona virusom, jer je situacija gora iz dana u dan.

Upitan da li se vidi "svetlo" i naznaka pada zaraženih, Vučić je rekao da "svetla nema", da je lošiji procenat zaraženih i da je zaražen veći broj ljudi.

"Da ste me pitali juče, možda bih rekao da se nadam, ali, posto sam oprezan, čekam tri dana da se pokažu bolji rezultati, treći dan nisam dočekao. Danas je gore nego juče, večeras je gore nego sinoć", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska radova na izgradnji kovid bolnice u Batajnici.

On je naveo da su se on i premijerka Ana Brnabić borili da ubede članove Kriznog štaba da se ne uvode dodatne mere, ne zato što je protiv oštrijih mera, već da bi se sačuvala ekonomija.

Ne bi ga, kaže, zanimali eventualni protesti zbog novih mera, jer ga pre svega i najviše zanimaju životi ljudi.

"Moramo da brinemo kako ćemo da isplatimo plate i penzije. Kako ćemo da isplatimo plate, penzije, ljudi čekaju, iako se manje radi nego ranije, da imaju veće plate i penzije, od čega? Uzmite motke, udrite me u glavu, ali od čega", upitao je Vučić.

Izvor: Танјуг

Vučićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva