:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 30, 2021   13:44

0

28

Vučić: Ima protivnika, ali nastavljamo sa inicijativom jer je važna

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je regionalna inicijativa koja od juče nosi naziv "Otvoreni Balkan" važna za budućnost građana i u interesu je regiona, zbog čega će njena implementacija biti nastavljena, i pored svih kritika na njen račun.


 

"Bilo je mnogo pozitivnih, ali i mnogo negativnih reakcija, ali sem besmislene politike zatvaranja i ksenofobije nisam čuo ozbiljnu argumentaciju protiv toga", rekao je Vučić u Velikoj Plani sumirajući zaključke nakon jučerašnjeg Samita u Skoplju, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Vučić je naveo da čuje kritike i iz nekih evropskih centara, iako je sve na čemu počiva regionalna inicijativa zasnovano na principima slobodnog protoka roba, kapitala, usluga i ljudi.

Razume, dodaje, da se deo njih ljuti, jer nisu oni upravljači niti u poziciji u kojoj određuju šta se u regionu radi, već smo mi sami uzeli stvari u svoje ruke, sami određujemo svoju budućnost.

"I nastavićemo tako, to tako rade slobodne i nezavisne države. Radimo u svom najboljem interesu, smanjivaćemo troškove. Reč je o velikoj i važnoj inicijativi za budućnost", poručio je Vučić.

A da će inicijativa imati mnogo protivnika, videlo se, kaže i po reakciji Aljbina Kurtija, ali uvek i po reakciji dela zvaničnika iz Sarajeva, koje, ištiče ne razume, jer je to i u njihovom najvećem interesu.

"Ali, možda sa ovoliko iskustva i znanja, nisam dovoljno stručan i sposoban da razumem njihove razloge protiv ove inicijative.. Ali, nije ni važno. Sa tim ćemo nastaviti, jer je važno za nas", rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?