:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 26, 2020   11:42

0

117

Vučić: Na pretnje ratom moramo da odgovaramo mirno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Srbiji, a uveren je i RS očuvanje mira i stabilnosti od suštinskog značaja, te da na pretnje ratom, koje slušamo gotovo svakog dana, moramo da odgovaramo mirno, trpeljivo i strpljivo.

 

„Ni na koji način u toj igri ne smemo da učestvujemo“, poručio je Vučić na konferencij za štampu posle sastanka sa čelnicima RS u Beogradu.

Vučić je preneo da je razgovarano o dokumentu koji je RS uputila njemu, ukazujući da je dobio više pitanja vezano za status Srpske.

„Ne moram da govorim nikome koliko nam je stalo do dobrih odnosa sa RS. Rekao sam da je stav Srbije apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma, i odgovorio sam na svako pitanje“, podvukao je on.

Dodao je da Srbija poštuje sporazume koje je potpisala, jer je to ono što nam garantuje da ćemo biti poštovani od svih u međunarodnoj zajednici, ali je i najbolja garancija za sigurnost naroda u Srbiji i RS.

Kaže da su razgovori vođeni nikada konkretnije, bez praznih floskula, izmišljenih rečenica da se dobije u medijima prostor.

Predstavnici Srpske su, kako je preneo, izneli mnogo podataka o tome kako se krši Dejton u BiH.

"To ćemo dodatno analizirati. Svaku reč smo bezbroj puta pročitali i nastojaćemo da blisko sarađujemo", rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je Srbija mnogo pomaže Srpskoj i čini sve što može u tom smislu, dodajući da je njegova molba Miloradu Dodiku i svima u RS da uvek i u svakom trenutku, uz razumevanje da se bore za ineterese Srpske, vode računa o interesima Srbije.

"Da je naš interes očuvanje mira, kao i očuvanje RS u okviru Bosne i Hercegovine, ali dejtonske BiH", rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMilorad DodikRepublika SrpskaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva