:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Novembar 13, 2021   21:13

0

159

Vučić: Očekujem mirno rešenje migrantske krize

Očekujem da će se naći mirno rešenje za migrantsku krizu na granici Belorusije i zemalja EU, poručio je predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za ruski Jutjub kanal Solovjev lajv.

„Nadam se da će kriza konačno biti rešena. Ti ljudi, migranti, su žrtve postojećih sukoba u svojim zemljama. I nadam se da će se odnosi Belorusije sa Poljskom i Litvanijom poboljšati, da će se razgovarati i naći mirna rešenja za sve probleme“, rekao je srpski predsednik, prenosi TASS.

Vučić je istakao da je preko Srbije u jednom trenutku prošlo oko milion migranata.

"Nije bilo lako, ali smo sve uspeli da organizujemo. Nemamo najnovije prilive Avganistanaca, ali smo imali Sirijce i Iračane“, rekao je Vučić.

Migrantska kriza dramatično je eskalirala 8. novembra na granici Belorusije sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom, a nekoliko hiljada ljudi u ovom trenutku prišlo je poljskoj granici sa beloruske teritorije i ne napušta pogranično područje.

Zemlje Evropske unije optužile su Minsk za namernu eskalaciju i zapretile novim sankcijama, a beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko poručio je da zapadne države snose krivicu za krizu, pošto njihove akcije primoravaju ljude da beže od rata.

Izvor: Танјуг

Vučićmigrantska krizaPoljskaBelorusijaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva