:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2019   11:30

0

213

Vučić: Početkom novembra otvaramo autoput ka Bugarskoj, plate i penzije rastu i sledeće godine

Srbija je, prema izveštaju FIČ-a, u redu sa finansijski najuređenijim zemljama, a kreditni rejting smo podigli za tri stepena, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je ponosan na mere fiskalne konsolidacije, zbog kojih nemačka kancelarka Angela Merkel hvali srpsku ekonomiju.

Vučić je, gostujući na televiziji Prva, ukazao da je povećan budžet, ali I potrošnja.

Beograd, na primer, ima duplo veći budžet nego što je imao 2013. uz deficit koji je tri puta manjii.

„Budžet Beograda je 1,4 milijardi evra, i zato Beograd ovoliko kreči“, naveo je Vučić.

Rekao je da je zbog toga 2014. bilo bitno sprovesti ozbiljne reforme i da razume da, kada građani žive bolje, žele sve više.

„Mislim da ljudi na kraju vide da je sve bolje, ali ne mogu da razumem da se ne raduju uspehu Beograda, Novog Sada, Niša, Srbije. Šest fabrika smo doveli u Niš. Za neki dan otvaramo autoput do Bugarske”, kazao je on.

Vučić je najavio da će autoput do Bugarske biti otvoren 3.ili 4, odnosno 9. novembra.

„Ponosan sam na mere fiskalne konsolidacije. Merkelova hvali srpsku ekonomiju, a to smo postigli zahvaljujući odgovornosti naroda“, kazao je on.

Vučić je podsetio da je bio prvi koji se suprostavio tadašnjem neodgovornom ministru finansija Grčke Varufakisu, koji je obećavao bolji život bez rada.

„To su mi zamerili, ne samo Grci, već i mnogi Srbi. Rekao sam da moramo da se prizovemo pameti, da počnemo da radimo, da vraćamo idiotske kredite od 7,5 odsto kamate. Danas MMF I Svetska banka kažu da najbrže naša ekonomija ide napred i da će narednih godina biti ekonomija sa najvećim rastom u jugoistočnoj Evropi“, kazao je on.

Izvor: Танјуг

Vučićautoputplate i penzije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva