:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 21, 2021   7:43

0

200

Vučić predsedava Savetom za nacionalnu bezbednost, jutros mirno na prelazima Jarinje i Brnjak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost, najavila je Služba predsednika za saradnju sa medijima.

Sednica je zakazana za 10 sati u Palati Srbija, nakon čega će se medijima obratiti jedan od članova Saveta.

Jutros mirno na prelazima Jarinje i Brnjak

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak od jutros je mirno, javlja izvešača Tanjuga sa lica mesta.

Kako se navodi, samo 800 metara od ovih prelaza, u opštinama Leposavić i Zubin Potok, nalaze se jedinice Rosu, naoružane dugim cevima i snajperima.

Tu su prenoćili i nezadovoljni građani sa severa Kosova i Metohije sa transparentima kojima podsećaju na neispunjene obaveze prištinskih vlasti.

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su ovde bile duge kolone vozila, sada je na prelazu dvadesetak kamiona koji čekaju normalizaciju saobraćaja kako bi mogli da nastave put.

Izveštač Tanjuga napominje i da su juče ovo područje nadletali helikopteri snaga KFOR-a, koje su ocenile da je situacija na terenu stabilna.

Nakon Jarinja i na severu Kosova i Metohije transparent: Dobrodošli u ZSO

Nakon Jarinja, transparenti sa natpisom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština" osvanuli su sinoć i u severnom delu Kosovske Mitrovice, javlja Kosovo onlajn.

Kako navodi, plakati su postavljeni na ulazu u grad, kao i u samom gradu.

Prethodno su građani koji protestuju na Jarinju zbog "mera reciprociteta" koje je uvela Priština razvili transparent na kojem piše "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština".

Okupljeni su postavljanje transparenta pozdravili aplauzom čime su, kako se navodi, poslali jasnu poruku Prištini šta se očekuje od privremenih prištinskih institucija i koja tačka iz Briselskog sporazuma je najvažnija za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Na prelazima Jarinje, Brnjak i Merdare od ponedeljka ujutru je počela primena mera vlade u Prištini za automobile sa srpskim registarskim oznakama koji ulaze na Kosovo.

Vozači su tom odlukom primorani da sa automobila skinu registarske oznake Republike Srbije i postave privremene "RKS" tablice koje koštaju pet evra i važe dva meseca.

Izvor: Танјуг

KiMJarinjeBrnjakkosovska policijatabliceSavet za nacionalnu bezbednostVučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva