:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2019   12:29

0

70

Vučić Putinu:Nisam optimista o kompromisu za KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na početku razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da nije optimista kada je reč o postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prišine.

Vučić je potom, najavljujući teme o kojima on želi da razgovara sa šefom ruske države, informisao Putina da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj naše zemlje i što će uticati na bolju budućnost građana.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da mu je drago da se ponovo susreću i zahvalio je na vremenu koje je ruski predsednik izdvojio sa ovaj susret, što je za njega lično velika čast.

"Svaki susret sa vama ima veliki značaj za Srbiju", nagslasio je Vučić, u obraćanju na početku sastanka, koji će biti nastavljen u četiri oka.

Predsednik je još jednom zahvalio Putinu na stalnoj podršci koju pruža Srbiji za očuvanje njegon teritorijalnog integriteta i nacionalnih intersa.

"Ali, moram da vam kažem da nisam optimističan po pitanju postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prišine, ali o toj temi ćemo zajedno razgovarati", rekao je Vučić.

On je ukazao da je ekonomska saradanja Srbije i Rusije sve bolja, te da robna razmena kontinuirano raste.

Podsetio je da se u Srbiji sprovode projekti sa RŽD-om, te pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera.

Posebno je zahvalio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za saradnju.

Vučić je podsetio na Putinovu posetu Beogradu s početka godine, koje se, kaže, sa zadovoljstvom sećaju građani Srbije, i pozvao ruskog predsednika da dođe ponovo u Srbiju.

"Očekujemo vas u skrorije vreme da posetite našu zemlju", rekao je Vučić.

Vučić je ruskom predsedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC lično uputio.

Predsednik Vučić je, inače, uoči susreta najavio da će teme razgovora sa šefom ruske države biti sva ključna pitanja - od Kosova i Metohije, situacije u regionu Zapadnog Balkana, do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i celom svetu.

Razgovaraće se i o energetici, i ekonomiji uopšte, jer je za Srbiju od ključnog značaja bilateralna saradnja sa Rusijom i unapređenje trgovinske razmene.

Izvor: Танјуг

Vučić Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva