:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 17, 2021   16:31

0

153

Vučić: Radimo zbog sebe, nagrada kad stigne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je komesarku Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvu Johanson upoznao o tome koliko je napornog rada Srbija uložila u proteklih pet, šest meseci kako bi se otvorili novi klasteri i da bi istovremno mogla da pokaže koliko toga je urađeno u oblasti vladavine prava.

"Mislim da svi to primećuju, a da li i kada će on biti nagrađen nije na nama. Naš posao je da to radimo zbog sebe i da vidimo šta mozemo da uradimo za nasu zemlju. Klastere otvaramo zbog svoje zemlje", istakao je Vučić posle sastanka sa komesarkom i doda da joj je dostavio i poseban izveštaj o tome šta je urađeno.

On je rekao i da je komesarku Johanson zamolio, imajući u vidu njen ugled i uticaj, da doppinese još jednom važnom pitanju za Srbiju, a to je ubrzanje poslova na gradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo-Tabanovce do Severne Makedonije, jer bi to, kaže, bio najznačjaniji i najvidljiviji projekat koji Srbija radi zajedno sa EU i koji bi ostao za narednih 50 godina.

Vučić je ukazao da bi ta pruga u velikoj meri doprinela razvoju tog dela Srbije, a povećali bi se i uslovi za investiranje, dok bi Niš postao centar jugoistočne Evrope i saobraćajno čvorište.

On je naveo da pripreme i razgovori sa delegacijom EK u Beogradu idu dobro, ali da s e njegova dodatna molba odnosi na to kako bi se radilo brže i izbegle biroktratske prepreke.

Najavio je da se uskoro očekuju i radovi na putu Niš - Pločnik, u okviru puta Beograd-Niš-Drač i da je za nas i taj projekat važan, jer ta saobraćajnica ide koroz toplički region koji je jedan od dva najsiromašnija u Srbiji.

Napominje da bi te saobraćajnice bi le značajne, ne samo za bolji životi ljiudi, već i za rast evropske popularnosti.

Vučić je zahvalio,kako je rekao, evropskim prijateljima što ćemo dobiti od EU 44 miliona evra poklona za taj deo puta, kao i da će za brzu prugu grantovi biti između 35 i 50 posto, što je, kako kaže, ogroman novac.

Uz zahvalnost komesarki Johanson Vucić je uputio poziv i da što češće posećuje Srbiju.

Izvor: Танјуг

VučićEUIlva Johanson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva