:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Jul 08, 2023   13:04

0

106

Vučić razgovarao sa Makronom, zamolio ga da uloži dodatni napor da se Priština urazumi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je razgovarao telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kojem je, kako je naveo, predočio posledice opasnog razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da je Makrona zamolio da uloži dodatan napor "kako bi se prištinska strana urazumila i što pre vratila u okvire konkretnih razgovora, kao i da prestane da obesmišljava sve napore usmerene na deeskalaciju situacije".

"Sada već neskriveno nasilje upereno protiv Srba na KiM, sve očiglednije udaljava svaku mogućnost civilizovanog razgovora i pristupa rešavanju otvorenih pitanja", naveo je Vučić na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav"  i istakao da je sa Makronom, kao i uvek, imao otvoren i ozbiljan razgovor.

Vučić je dodao da je tokom razgovora naglasio da Srbija ostaje privržena dijalogu i očuvanju mira, iako je, kako je istakao, srpska zajednica na Kosovu i Metohiji jedina etnička grupa u Evropi koja je izložena konstantnom nasilju.

Predsednik Srbije naglasio je da je zahvalio Makronu na spremnosti da sasluša Beograd, kao i na odlučnosti da se dodatno angažuje kako bi se, kako je podvukao, razrešila izuzetno složena i nadasve opasna situacija na KiM.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićEmanuel Makron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva