:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 22, 2022   12:26

0

26

Vučić sa ministrom turizma Saudijske Arabije o ekonomskoj saradnji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje. 

 

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a predsednik Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima. 

Predsednik Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje. 

Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El Hatib je predsedniku Vučiću preneo pozdrava saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je predsednik Vučić uputio poziv da posete našu zemlju. 

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva