:

:

TV Most

Foto: Instagram

clock

Mart 28, 2023   12:34

0

73

Vučić sa Žiofreom: Srbija posvećena svom evropskom putu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanueleom Žiofreom. 

Vučić i Žiofre razgovarali su o nastavku evrointegracija Srbije, dijaloga Beograda i Prištine, kao i zajedničkim projektima izgradnje i modernizacije zemlje.

,,Srbija je posvećena svom evropskom putu i reformskim procesima u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Vučić je poručio da Srbija nastavlja posvećeno da radi na realizaciji reformske agende koja je u skladu sa njenom evropskom orijentacijom i nacionalnim interesima, uključujući i snažno zalaganje za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i normalizaciju odnosa sa Prištinom koja se odvija uz posredovanje Evropske unije, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

On je izrazio nadu da će zemlje članice EU do kraja godine dati "zeleno svetlo" za otvaranje klastera 3, za koji je Srbija u potpunosti spremna, kao i da će se kroz poglavlje 35 prepoznati svi napori koje Beograd čini u cilju pronalaženja i primene kompromisnih rešenja u dijalogu sa Prištinom. 

Žiofre je ponovio punu podršku Evropske unije naporima Srbije u sprovođenju reformi i rešavanju svih otvorenih pitanja, naglasivši da dalji napredak u oblasti vladavine prava i dijaloga sa Prištinom ostaje od ključnog značaja za ubrzanje evropskog puta. 

Takođe je istakao važnost progresivnog usklađivanja Srbije sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i ponovio punu podršku Evropske unije evropskoj perspektivi Srbije.

Vučić je ponovio zahvalnost Evropskoj uniji na podršci u realizaciji projekata u oblasti energetike i putne infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja, dodavši da se naša zemlja pokazala i da ostaje ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner Unije.

Predsednik Vučić i ambasador Žiofre razgovarali su i o dodatnom unapređenju saradnje Republike Srbije i EU, ekonomskim odnosima i projektima iz oblasti infrastrukture i zelene agende, dodaje se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g ; foto: Instagram

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva