:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 07, 2020   15:28

0

112

Vučić: Srpska industrija vina napreduje neverovatnom briznom

Srpska industrija vina napreduje neverovatnom brzinom i trenutno u regionu skoro niko nema bolja vina od nas, izjavio je danas predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i pozvao građane da kupuju srpska vina jer su među najboljim po kvalitetu.

U našoj zemlji se povećala i proizvodnja i potrošnja vina i ponosan sam na srpske vinare, poručio je Vučić tokom posete vinariji Deurić u Maloj Remeti na Fruškoj gori.

Na pitanje novinara koja mu je omiljena vrsta vina, Vučić je rekao da mu je to teško da kaže.

Istakao je da Fruška goru ima odlična vina, ali i Subotica, Vršac koji će tek da se podigne u tom smislu, zatim Negotinska krajina, jagodinsko vinogorje, Topola i čitav šumadijski kraj, Aleksandrovačka župa koja se ponovo podiže, zatim vranjansko vinogorje...

"Vidim da se čak i svađaju ko će da kupuje vinograde oko Leskovca. Neverovatnom brzinom napreduje naša vinarska industrija. Takođe, kako raste standard građana oni sve više kupuju vino. To mogu i vinari da vam potvrde. Potrošnja vina je jedan od prvih pokazatelja napretka".

Kako kaže, možda su jedino Goriška brda u Sloveniji nešto ispred nas po proizvodnji vina, ali nikome drugome nećemo da priznamo to u regionu sve do Turske, niti Bugarskoj, Ruminiji, Grčkoj, ni zemljama sa prostora bivše Jugoslavije, ne računajući pomenuti deo Slovenije.

Ističe da je probao skoro 90 odsto srpskih vina i da može da kaže da mogu da se porede sa najboljim u svetu, kao i da imamo i vina od autohtonih sorti.

Izvor: Танјуг

Vučićindustrija vina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva