:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2024   11:43

0

203

Vučić: Tražimo najbolje rešenje za Srbe na KiM, naš narod ne može ostati gladan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi verovatno bio dobitnik mnogih nagrada kada bi priznao nezavisnost Kosova, kao i da će saopštiti javnosti kada se pronađe najbolje rešenje za trenutnu situaciju na Kosovu.

Vučić je gostujući na TV Prva, izjavio da još ne zna koje je rešenje za Kosovo, te da će obavestiti javnost kada to bude znao, ističući da će tražiti najbolje rešenje za problem sa ukidanjem platnog prometa u dinarima jer, kako naglašava, Srbi na Kosovu ne mogu da ostanu gladni.

Vučić je kazao da je u Minhenu juče imao sastanke sa svim najvažnijim zvaničnicima koji se bave Srbijom.

"Kada budem znao kakvo će rešenje da bude, obavestićemo javnost", kazao je Vučić.

Predsednik je preneo da je šef evropske diplomatije Đuzep Borelj bio šokiran kada su razgovarali, jer je njemu kosovski premijer Aljbin Kurti dan pre toga rekao da je dao tromesečnu suspenziju na primenu te odluke.

Ponavlja da Kurti laže i pojašnjava da za njega ta suspenzija znači da neće da izvrće džepove Srbima na ulici kada ih vidi, ali da pare ne mogu da uđu na Kosovo.

"On kaže da je to sitnica, da treba Centralna banka sa drugom centralnom bankom da se dogovori, ali to bi bilo priznanje Centralne banke Kosova, koja nema ni ugovor sa Evrozonom. Tražićemo i pokušati da vidimo šta je najbolje rešenje za naš narod jer ljudi na Kosovu ne mogu da ostanu gladni", kazao je Vučić.

Vučić je dodao da kada Kurti podigne sam sebi spomenik posle dve godine vladavine, to za kritičare predstavlja dokaz bliskosti sa Majklom Rotom i Draganom Đilasom.

"To je valjda demokratski i dokaz vrhunca vladavine prava kako oni to zovu", naveo je.

Licemeran odnos EU prema Kosovu

Govoreći o kritikama austrijskog evroparlamentarca Andreasa Šidera, Vučić kaže da je odavno pričao da je američki senator Bob Menendez bio senator koji je Srbiji pravio najveće probleme.

Podseća da je rekao da je siguran da je Menendez albanski lobista, da nema sumnje u to.

Kako dodaje, kada su ga uhvatiti, rekli su da je bio egipatski i još nečiji plaćenik, ali nisu spomenuli da su ga plaćali Albanci.

Ipak, kako navodi, ispostavilo se da su ga plaćali Albanci.

"Ja sam se pitao šta Menendez ima toliko protiv mene, ali sam shvatio ništa, nego su ga plaćali Albanci. To nije slučajno, videće se i u budućnosti", kazao je.

Komentarišući izjavu Šidera da je neutralan po pitanju dinara, Vučić je primetio da nije neutralan oko nezavisnog Kosova, Srebrenice i mnogo toga drugog.

Ističe da ne misli ništa loše protiv EU, osim što mu se ne sviđa licemeran odnos prema Kosovu i dodaje da to naglašava svuda u svetu.

Uskoro susret sa Makronom

Vučić, komentarišući izjavu Vladete Jankovića o tome da je predsednik Srbije izgubio kredibilitet nakon dešavanja u Banjskoj 24. septembra i da je nakon "ponoćnih konjaka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom došao do toga da stoji sa strane kao 13. prase i da se koprca", ističe da se on "koprca" na sastancima sa predstavnicima međunarodne zajednice da ne prizna nezavisno Kosovo.

Kako je naveo, uskoro će se ponovo sastati sa Makronom.

"Moje koprcanje je da ne priznam nezavisnost Kosova, moje korpcanje je junačko, a njihovo ponašanje bedno", kazao je Vučić.

Navodi da je upravo nakon Banjske imao najteže dane u Granadi.

"Baš tada, u Granadi, pio sam konjak u ponoć sa Makronom, baš posle Banjske. Kakvi su to ljudi, ali za njihovu informaciju uskoro opet idem u Pariz, kod Makrona, da se ne sekiraju i imaćemo veoma važne goste ovde, a oni će da ostanu na nivou Fon Kramon i Šridera", kazao je.

Na pitanje u vezi raspisivanja Interpolove poternice za Milanom Radoičićem kojeg su nazvali "Vučićevim saveznikom", Vučić primećuje da Radoičić više nije potpredsednik Srpske liste, već njegov saveznik.

"Baš čudno što je Interpol raspisao poternicu, pustite nadležne organe Srbije, a samo da se zna to je po zahtevu nezavisnog Kosova. Naši državni organi rade svoj posao i vrše istragu i po tome ćemo postupati", navodi.

Komentarišući izjavu Zdravka Ponoša da je kosovski premijer Aljbin Kurti bio dominantniji na sednici Saveta bezbednosti UN koja je zakazana na inicijativu Srbije zbog odluke Centralne banke Kosova da se ukine platni promet u dinarima, Vučić kaže kroz ironičan osmeh da ni Kurti ne bi to bolje rekao.

"Vidi se nažalost da je Ponoš navijao za Kurtija, on više voli nezavisno Kosovo, nego slobodnu Srbiju, njegova država je Hrvatska, ova mu je rezervna, a ja imam samo jednu državu - Srbiju, sa Kosovom i Metohijom u njenom sastavu", istakao je.

Pavlina iz Orahovca je divno dete, Srpkinja koja će uvek biti jaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Pavlina Radovanović (14) iz Orahovca, koju su nakon dobijanja Sretenjskog ordena "napali" na društvenim mrežama, divno čeljade, hrabra Srpkinja, Kosovka koja će uvek biti jaka.

Komentarišući to što su Pavlina i Biljana Čekić koja je igrala Daru iz Jasenovca presrećne zbog ordenja koje su dobile, kazao je da je normalno što im ta priznanja toliko znače.

Navodi da je Biljana Čekić dete koje je glumilo izvanredno, za Oskara, kojeg neće moći da dobije na tu temu, ali će zauvek ostati Dara iz Jasenovca na svoj i ponos svojih roditelja.

"Pavlina je jedno divno čeljade, stvorenje, oni su i nju rastrgli na društvenim mrežama, ona je hrabra Srpkinja, Kosovka, sve će preživeti, biće uvek jaka, ali sam na taj način želeo da pružim podršku svima onima koji Srbiju ne podnose. Nikada neću biti na strani onih koji takvim stavom pokazuju koliko ne vole svoju državu, biću uvek uz one koji daju sve od sebe da brane svoju zemlju i koji vole svoju zemlju", poručio je Vučić.

Izvor: Kosovo online

VučićKiMMinhenska bezbednosna konferencijaPavlina RadovanovićMakron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva