:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2019   11:24

0

193

Vučić: Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", uoči otvaranja auto-puta kroz Grdeličku klisuru najavljenog za vikend, istakao da je to najteža deonica južnog kraka Koridora 10 duga 26,3 kilometara, kao i da je Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju.

"Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama. Auto-putevi nas spajaju, donose nova radna mesta, veće plate i veći broj turista", naveo je predsednik.

Koridor 10 je, takođe, jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku, čija je izgradnja počela još 1970. godine u bivšoj SFRJ.

"Trasa auto-puta kroz Grdeličku klisuru najteža je deonica južnog kraka Koridora 10, duga 26,3 kilometara. Očekivana vrednost investicije je 350 miliona evra".

Uz tekst su na instagram nalogu "budućnostsrbijeav" objavljene i fotogafije završenog auto-puta, kao i podaci o tom projektu.

Na primer, da se na deonici Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri nalaze i dva najsavremenija tunela (Predejane i Manajle) i 36 mostova.

Vučićkoridornajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva