:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Septembar 30, 2021   13:58

0

181

Vučić: U centralnoj Srbiji ostaju stikeri za tablice RKS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da kada je pitanju ulazak vozila sa KiM u centralnu Srbiju ostaje isti režim, što znači da se uvek stavljaju stikeri za tablice RKS, a da pri ulasku na Kosovo našim ljudima neće biti skidane tablice i stavljane probne, već stikeri preko amblema.

"Ne mozemo da pustimo i kazemo da postoji republika Kosovo sa grbom, na to stavljamo stiker, ali to nema veze sa svim ovim. Ostaje isti režim kao što je bio i do sada sto se centralne Srbije tiče", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Nišu zamoljen da precizira dogovor oko tablica.

Vučić je dodao da je prištinska strana želela da Srbima stavlja tablice proba, da nam skinu KM tablice ili tablice drugih mesta južno od Ibra, ali da su uglavnom u pitanju KM tablice, jer druge postoje u minimalnom broju.

"Sada neće skidati te tablice i neće davati probne RKS tablice koje bi nasi ljuidi morali da nose sa oznakama državnosti Kosova nego će preko naših amblema da stave stiker. To je jedinio što se menja", objasnio je Vučić.

14:13 - Ne mogu da kažem sve detalje kako je došlo do sporazum

Predsednik Srbije Aleksdandar Vučić izjavio je danas da ne može da govori ko je odigrao kljucnu ulogu da se Pristina ubedi oko sporazuma postignutog u Briselu i da će o detaljima kako je došlo dotoga, to reći kada bude pisao memoare.

"Mada časni ljudi to ne rade", rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje Tanjuga oko čega su se dve strane najviše sporile i ko je odigrao kljucnu ulogu da do dogovora dođe.

Na pitanje može li da kaže nešto više o dogovoru oko formiranja ZSO, Vučić je kazao da će ono bitzi na stolu i da o tome mora da se razgovara.

"Oni se pozivaju na tzv odluku Ustavnog suda, ali mi ne razgovaramo o tome što oni nazivaju pravnim poretkom. Razgovori se vode da možemo da postižemo kompromisne sporazume", rekao je Vučić.

On je kazao da će se narednih dana povodom sporazuma postignutog u Briselu videti burne reakcije u Prištini.

"Videli ste juče tumačenje koje su demantovali i američka i evropska strana i hvala im na tome. Ja vam ovo kažem ne kao neko ko je vidovit, već zato što znam šta su oni ocekivali, a šta su dobili. Kao što ja nikada neću biti srećan ni dobrim rezultatom oko KIM jer znam da ne postoji ništa što je posebno dobro", rekao je Vučić.

On je kazao da ne može da laže građane da smo za šest meseci ili šest godina pobedili jer onda ostaje pitanje šta ćemo za 16 godina.

"Život ne traje jedan dan, dolaze naša deca", rekao je Vučić.

Izvor: Танјуг

KiMVučićtablicestikeri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva