:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2023   12:54

0

108

Vučić: U Srbiji plate i penzije rastu brže od inflacije, neki to ne žele da priznaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da jedino u našoj zemlji i možda u još jednoj evropskoj plate i penzije rastu brže od inflacije, a da je broj zaposlenih povećan za 510 000, ali da to neki neće da priznaju.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara u Priboju da prokomentariše pisanje lista "Nova" koji navodi da za platu sve manje može da se kupi.

"Kada izađete sa nekim brojevima i kada neko ne može da ih demantuje, kao što je broj kilometara autoputa, kilometara pruga, broj zaposlenih i kada kažem da smo 2012. godine imali 1.850.000 zaposlenih, a da danas imamo 2.360.000 zaposlenih, skoro 510.000 ljudi više zaposlenih formalno, kojima se plaćaju porezi i doprinosi, koji ne rade na crno, kad nemate na to da odgovorite, onda kažete 'dosta manje' možete da kupite, a na osnovu čega ne znaju ni oni sami", rekao je Vučić.

On je naveo da jedino u našoj zemlji i možda u još jednoj u Evropi plate rastu brže od inflacije, a da to nije slučaj u Nemačkoj i Francuskoj i da je onima koji to osporavaju teško da priznaju da je tako.

Dodao je da oni ne žele da priznaju da se to postiže dok traje rat na evropskom području, a Srbija jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji.

"Izdržavate određene političke i ekonomske konsekvence umesto neko da vam čestita i kaže da ipak ova zemlja uspeva ne da živi, nego da živi mnogo bolje nego što je živela i da gradi mnogo više nego što je gradila. Ne, nego je samo potrebno da pronađemo nešto zbog čega ćemo sopstvenu zemlju da kritikujemo i napadamo", rekao je Vučić.

Dodao je da je zahvalan svim ljudima sa kojima se susreo danas tokom posete Priboja i Pribojske banje, navodeći da zna da je za njih najvažnija njihova zemlja i da je vole više od svega.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićPribojekonomijaplatepenzijeinflacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva