:

:

TV Most

clock

Septembar 11, 2022   12:52

0

118

Vučić: Za Jasenovac se više čulo kada su mi zabranili posetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se o Jasenovcu više čulo od kada su mu hrvatske vlasti zabranile da ode tamo i položi cveće žrtvama, nego stotinu puta da ga je posetio.

Vučić je tako odgovorio novinarima u Abu Dabiju, gde boravi u zvaničnoj poseti, na pitanje kako nije provokacija to što su Jasenovac posetili patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, a jeste kada on (Vučić) želi tamo da ode.

"Lepo je kada naši ljudi odlaze u Jasenovac, a što se cele njihove priče i histerije koju su podigli oko polaganja jednog cveta, i to nije problem kada bilo ko drugi učini, ali je problem kada to učinim ja, mislim da to u potpunosti razotkriva sve njihove laži, beskrupuloznost i besmisao tvrdnji koje su iznosili, ali to govori da smo uradili dobar posao", rekao je Vučić.

Dodao je da nikada neće zaboraviti reči vladike bihačko-petrovačkog Sergeja koji je rekao: "Dok oni razapinju Vučića, ja znam da je uradio nešto dobro za naš narod".

Predsednik Srbije je naglasio da se ne može promeniti istina o Jasenovcu i dodao:

"Više se čulo o Jasenovcu od kada su mi zabranili nego stotinu puta da sam ga posetio. Hvala im na tome".

Na pitanje da li bi otišao u Prebilovce, gde je naš narod takođe ubijan, da su njemu dozvolili, a Dodiku zabranili da ode tamo, Vučić nije želeo da odgovori iz, kako je rekao, mnogo razloga.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićJasenovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva