:

:

TV Most

clock

Oktobar 25, 2023   21:06

0

222

Vučić: Život jednog deteta važniji od svih oko 1.440 mostova koje smo napravili

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras da kao društvo moramo poseban fokus da stavimo na  ljude, a pre svega žene i decu i istakao da je to važnije od svih puteva, pruga i svega ostalog što gradimo.

Vučić je rekao za RTS, povodom današnjeg puštanja u rad sistema Pronađi me, da je u Srbiji izgrađeno više od 1.440 mostova, ali da je od svih njih važnije da sačuvamo život i jednog deteta.

Kazao je da se umesto prebacivanja krivice na druge uvek trudi da sagleda nekada greške i zablude i vidi šta je to što pre nije urađeno ili nije video, kao na primer to da svaka bolnica nema mamograf.

"Strašno su važni putevi i pruge, ali važnije je da obezbedimo da može u ranoj fazi da se vidi da li neka žena ima neke promene ili u ranoj fazi rak dojke, da to rešavamo što pre i sačuvamo njen život, sačuvamo život jedne majke. Ima li šta vrednije", naglasio je Vučić.

Vučić je rekao da je zato ranije organizovao razgovore sa građanima kako bi država rešavala probleme ljudi.

Predsednik je istakao da je veoma važno što je pokrenut sistem Pronađi me, jer će mnogo značiti da se sačuva i jedan dečiji život.

Naglasio je da je u Srbiji manje krivičnih dela i vršnjačkog nasilja i da je naša zemlja jedna od najbezbednijih u Evropi.

Napomenuo je da sa ovakvim sistemom Pronađi me, digitalizovanim autoputevima, modernim železničkim stanicama i aerodromima u Srbiji nije lako učiniti otmicu, ne može počinilac lako da se sakrije, jer će reakcija biti strahovito brza.

Kako je rekao, veoma je važan svaki mehanizam koji doprinosi jačanju bezbednosti dece, žena i ljudi, smanjuje nasilje u porodici i vršnjačko nasilje.

Naglasio je da je vršnjačkog nasilja danas značajno manje nego ranije, ali da je sada mnogo vidljivije.

"I to nije opravdanje što ga je danas manje, mora da bude svedeno na minimum i da vidimo kako to možemo da preveniramo. Važno je da se uključi što više ljudi koji imaju ogromnu želju, potrebu i strast da čuvaju živote dece i brinu u deci", naveo je Vučić.

Radimo sve što možemo da osiguramo veću bezbednost za našu decu i ljude, naglasio je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićPronađi medeca
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva