:

:

TV Most

clock

Septembar 25, 2019   20:31

0

78

Vučić:Radimo na novim povlačenjima priznanja Kosova

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su u toku intenzivni razgovori "sa drugim zemljama" o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

"Oni (predstavnici Prištine) su nas juče oslobodili svake odgovornosti, rekli su da su došli po nova priznanja nezavisnosti Kosova. Sada javno kažem - mi radimo na novim povlačenjima priznanja, oni rade svoj posao, a mi svoj, pa ''ajde da vidimo ko će biti uspešniji", rekao je Vučić za RTS.

Na pitanje da prokomentariše izjhavu Hašima Tačija da je došao preko "plafona" u UN, Vučić je rekao da Priština radi svoj posao po pritanju borbe za, kako oni smatraju, njihovu zemlju, dok Srbija treba da pokaže da je to naša zemlja.

"To je sada ko će kome više da doskoči, da li sam preko plafona kao spajdermen došao ili nisam... ali ja ću moći ovde da govorim kao predsednik Srbije, a Tači neće moći da govori kao predsednik zemlje", rekao je Vučić.

Ističe da je NJujork najsnažnije uporište Kosova u svakom smislu, pošto tu imaju brojne lobiste i finansijske magove koji pomažu njihovu kampanju još od 1946. godine.

Dodaje da Srbija zaostaje 72 ili 73 godine i da i kada budemo krenuli u ozbiljnije lobiranje, sa mnogo više novca, da će to biti kap u moru u odnosu na ono koliko su oni lobirali od 1946. goidne.

Vučić kaže da će razgovarati sa predsednikom Konga, koji će doći u za mesec dana u posetu Beogradu i dodao da je to zemlja od 90 miliona stanovnika koja je bila nadomak priznanja nezavisnosti Kosova, ali da je to Srbija sprečila.

Izvor: Танјуг

VučićKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva