:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 03, 2020   9:28

0

100

Vulin: Ideja Velike Albanije najveća bezbednosna pretnja, pažljivo motrimo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je najveća bezbednosna pretnja za region ideja Velike Albanije, ali da Srbija "pažljivo motri" situaciju.

 

On je za televiziju Pink naveo da je neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da je "neosuđenim ratnim zločincima davati teško naoružanje a nadati se miru ludilo ili bezobrazluk".

Govoreći o najavljenom odlasku potpredsednika Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na godišnjicu "Oluje" u Knin, on je rekao da još veruje da se to neće desiti i da će Milošević "poslušati svoj srpski narod" da ne ode.
"Ne smemo ćutati šta se desilo u 'Oluji' da se ona ne bi ponovila", rekao je Vulin.
Ističe da Milošević treba da razmisli o tome kakva se poruka šalje Srbima na KiM, da će posle ovog i njima tražiti da idu na grobove OVK i da pozdravljaju sve ono što se desilo.
"Pitam hrvatsku vladu zašto ne poboljšate položaj Srba, zašto uslovljavate poboljšanje položaja Srba priznanjem da je ''Oluja'' bezgrešna i da je dobro što su proterali 250.000 Srba i ubili 2.000", naveo je Vilin.
Hrvatsku vladu je upitao i zašto tera srpski narod da prihvati da je "ustaško divljanje" dobrobit za njih i kako će se pomiriti dva naroda ako Srbi prihvate da su svi zločini nad njima civilizacijski napredak, a da Hrvati nisu činili nijedan zločin.

Izvor: Beta, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva