:

:

TV Most

clock

Septembar 21, 2021   9:43

0

139

Vulin: Milanović pripada prikrivenim sledbenicima ustaša

"U Hrvatskoj se političari dele na otvorene i prikrivene ustaše", odgovorio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je ponovo napao i uvredio Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Vulin je podsetio da je Milanović, kada je, ne znajući da ga snimaju, na sastanku sa takozvanim braniteljima ponosno priznao svoje ustaške korene, dokazao da pripada prikrivenim sledbenicima ustaškog pokreta.

"Ali, da spada i među gluplje hrvatske političare, Milanović je dokazao kada je 2015. godine pokušao da zatvori granice prema Srbiji i potvrđuje to svaki dan kada napada Srbiju i Vučića", dodao je Vulin.

Milanović klevetao Vučića i kritikovao EU

Predsednik Zoran Milanović je u Njujorku na predavanju na Kolumbija univerzitetu klevetao Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kritikovao Evropsku uniju.

Milanović je uoči današnje sednice GENERALNE SKUPŠTINE UN održao predavanje na ovom univerzitetu i za Srbiju rekao da je "prepreka" i "najteže" to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić "bio jedan od najistaknutijih ratnih huškaca 90-ih", prenela je zagrebačka N1 tv.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija "nema snažnu nameru" da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija "snažno trude i bore".

Dodao je da je Srbija pristupne pregovore započela 2014. godine i da je do sada otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Rekao je da zemje jugoistočne Evrope teže članstvu u EU, ali da ne misli da nisu sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju.

Crna Gora je, prema njegovom mišljenu najbliže EU sa 33 otvorena poglavlja, a Severna Makedonija je, dodao je, dobila status kandidatkinje EU-a 2005., godinu i po dana nakon Hrvatske, a Hrvatska je već osam godina clanica EU-a.

"Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni su kandidati", rekao je Milanović.

Milanović je kritikovao Evropsku uniju koju je nazvao "najkompleksinijim poitičkim udruženjem u istoriji čovečanstva, koje vode birokrate.

Za Hrvatsku je najvažnije pitanje šta će biti sa EU u narednih 10 godina, kao i da se uspeh hrvatskog članstvo u Uniji meri samo izvlačenjem novca iz evropskih fondova.

“EU je verovatno najkompleksnije politicko udruženje u istoriji čovečanstva. Teško je njime upravljati, nedostaje politicke legitimnosti jer ga većinom vode birokrati", rekao je, između ostalog, Milanović.

Izvor: Танјуг

VulinMilanovićVučićEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva