Vulin: Pokušaj državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti

:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2020   9:48

0

31

Vulin: Pokušaj državnog udara i nasilnog preuzimanja vlasti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da su neredi i nasilje na ulicama u Srbiji pokušaj državnog udara, nasilnog preuzimanja vlasti i izazivanja građanskog rata.

On je za TV Pink rekao da ne postoji nikakav razlog da se zapali Skupština Srbije, Gradska kuća u Novom Sadu, da se napadaju policajci, ugrožava život i imovina građana Srbije.

"Ovo je pokušaj državnog udara i izazivanja građanskog rata u Srbiji. Ovo nije slučajno, bez koordinacije. Nije slučajno da se u istom trenutku u istim tačkama napadaju iste institucije. Nije slučajno da nađete stotine i stotine baklji, topovske udare", rekao je Vulin.

Navodi da je indikativno izveštavanje medija u regionu o dešavanjima u Srbiji, te da je očigledno da postoji orkestrirana kampanja i da ne žele stabilnu Srbiju.

"Ovo je odličan način da se ispune sve želje naših neprijatelja", rekao je Vulin i dodao da se nemiri dešavaju u momentu kada se predsednik Aleksandar Vučić bori za sudbinu naroda, za očuvanje Kosovo i Metohije.

"On se danas u Parizu bori za sudbinu našeg naroda, za očuvanje KiM, a kod kuće ima najavu građanskog rata, državnog udara. MIslite da je njegova pozicija u međunarodnim odnosima ista kao i pre nekoliko dana kada je Srbija bila mirna, stabilna", naveo je on.

Kaže da će protesti i okupljanja na ulicama doprineti i velikom broju zaražavanja virusom korona.

"Bio sam za pooštravanje mera. Posle ovog juče i prekjuče sve što je moglo loše da se desi desilo se. To će doći na naplatu", naveo je on.

Vulin je rekao da se ovakve stvari na ulicama ne dešavaju bez učešća sa strane i uticaja stranih faktora.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva