:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 06, 2019   20:14

0

42

Vulin: Račak je zločin prema istini i laž

Ministar odbrane Alekasandar Vulin u današnjem je saopštenju za medije, a reagujući na krivičnu prijavu Prištine protiv predsednika Aleksandra Vučića, ponovio da je Račak laž, a da se Albanci i dalje prave da im to nije jasno.

"Albancima nije jasno da je vreme Srba koji ćute o lažima u Račku zauvek prošlo. I pošto vole da se prave da ne razumeju srpski, da im ponovim - Račak je laž, teroristi iz OVK pobijeni u borbama sa snagama reda, mrtvi su presvlačeni u civilnu odeću, komadanti OVK su javljali komandi da su razbijeni i da imaju velike gubitke, leševi terorista su za prikazivanje kamerama i Vokeru sakupljani i dovlačeni sa drugih položaja, na mestima koja su obišli istražni organi pojavljivali su se leševi tek kada bi došao Voker i doveo kamere", izjavio je ministar odbrane.

On je dodao da je finski patolog Helen Ranta, koja je istraživala Račak, napisala knjigu u kojoj kaže da su na nju vršeni pritisci da menja izveštaje.

"Laž o Račku je toliko velika i neodbranjiva da je Hag izbacio taj predmet iz suđenja Slobodanu Miloševiću. Laž o Račku je poslužila kao opravdanje da NATO ubije preko 2.500 civila i vojnika prilikom agresije na Srbiju, a danas služi da se opravdaju albanski zločini u Starom Grackom, Goraždevcu, Livadicama, martovskom pogromu 2004, Žutoj kući i svim stratištima Srba za koje niko nije odgovarao", naveo je Vulin.

A Albancima je u saopštenju poručio: "Vučić vam je rekao istinu, evo i ja je ponavljam, i svaki slobodan Srbin će vam je ponoviti. Račak je zločin prema istini i laž".

Izvor: T a n j u g

RačakAleksandar VučićAleksandar VulinOVKkrivična prijava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva