:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2022   15:50

0

30

Vulin s predsednikom Evrodžasta o saradnji u borbi protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je s predsednikom Agencije Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima Evrodžast Ladislavom Hamranom, o nastavku saradnje u borbi protiv svih vidova kriminala.

Sagovornici su ocenili da je saradnja u prethodnih godinu i po dana između srpske policije i ostalih evropskih policija podignuta na viši nivo.Vulin je istakao da organizovani kriminal ne poznaje granice, da je to globalni problem koji treba rešavati zajednički, jedinstveno, na ozbiljan i odgovoran način.

"Tokom saradnje MUP-a i Evrodžasta, u proteklih godinu i po dana, značajno je unapređena operativna saradnja i rad pripadnika Uprave kriminalističke policije sa kolegama iz drugih zemalja, posebno na polju razmene informacija iz oblasti visokotehnološkog kriminala, pranja novca i krijumčarenja ljudi",  naglasio je ministar.

Hamran je istakao  da srpska policija postigla značajne rezultate u proteklih godinu i po dana i da je dala veliki doprinos u zajedničkim međunarodnim akcijama usmerenim protiv svih oblika kriminala.

Na sastanku je predstavljen projekat "Podrška EU regionalnoj bezbednosti na Zapadnom Balkanu", čiji je cilj jačanje borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, kao i bezbednost granica.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva