Vulin sa generalom NATO o tzv. vojsci Kosova

:

:

TV Most

clock

Januar 22, 2019   13:57

0

108

Vulin sa generalom NATO o tzv. vojsci Kosova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa generalnim direktorom Međunarodnog vojnog štaba NATO, general-potpukovnikom Janom Bruksom, a tokom sastanka razmatrana je aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je istakao dobru dosadašnju saradnju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa NATO, pod okriljem Programa "Partnerstvo za mir".

Kako je naglasio ministar odbrane, promena namene i zadataka „Kosovskih snaga bezbednosti u „vojsku Kosova" za Srbiju apsolutno je neprihvatljiva i predstavlja grubo kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i Vojnotehničkog sporazuma.

Za Srbiju KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, istakao je Vulin i naglasio da srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti.

Vulin je zatražio da KFOR na terenu ostane u svom punom kapacitetu i da ne smanjuje svoje brojno stanje.

Ministar odbrane je poručio da Srbija ostaje privržena vojnoj neutralnosti i da zahvaljujući tome ostvaruje saradnju sa partnerima i na zapadu i istoku, saopštilo je Ministarstvo.

Izvor: Taнјуг

VulinNatoKBS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva