:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 26, 2020   20:25

0

60

Vulin: Vojska Srbije ispunjava obaveze, angažovana u svakom segmentu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kazao je večeras da Vojska Srbije ispunjava sve pred nju postavljene zadatke, kako od predsednika tako i od Vlade Srbije i Kriznog štaba u toku vanrednog stanja izazvanog širenjem epidemije korona virusa te da je njen plan delovanja raznolik.

 

“Vojska ispunjava obaveze, ona je angažovana u svakom segmentu. Mi smo na ulicama, patroliramo, čuvamo najvažnije objekte javne infrastrukture, najvažnije objekte zdravstvene infrastrukture, obezbeđujemo i 17 migrantskih kampova, pomažemo MUP-u oko graničnih prelaza. Vodimo računa da sve bude kako treba u karantinima koje je Vlada odredila, naši lekari učestvuju sa svojim civilnim kolegama u svemu…”, istakao je Vulin gostujući na televiziji Pink.
On je naveo da se namenska industrija prilagodila potrebama društva u ovom momentu te da izrađuje zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, među kojima i sedamdesetpetoodstotni alkohol.
Vulin je prokomentarisao slučaj koji se dogodio u Kragujevcu kada je vojna policija bila prinuđena da reaguje upotrebljavajući fizičku silu.
“U Kragujevcu je vojna policija reagovala da zaštiti lekare. Čovek je izašao iz izolacije, istrgnuo masku dvojici medicinskih tehničara, možda ih je i zarazio, možda je zarazio i vojnika. I šta očekujete, evo pitam. Jel moguće da je neko tako bezobrazan, neodgovoran i sebičan. Vojska Srbije će dosledno sprovoditi zakon, građani mogu da budu mirni, takvi se neće šetati”, poručio je ministar odbrane.
U ovim teškim momentima, samo izuzetno organizovana država može da se izbori sa teškoćama, kazao je Vulin i dodao da su zaslugama predsednika Aleksandra Vučića u poslednje dve nedelje nabavljeni respiratori u većem broju nego 12 godina pre, za vreme, kako je rekao, svih bivših predsednika i premijera.
Prema rečima Vulina, u teškim trenucima poput ove odjedanput se probudila solidarnost u srpskom narodu i među građanima Srbije, ocenivši da je to za svaku pohvalu.
“Sva srpska mladost sada želi da pomogne starijim sugrađanima, probudila se međugeneracijska solidarnost. Moramo da budemo složni i da poštujemo nadležne strukture i stručnjake. Sudbina Srbije zavisi od svakog od nas pojedinačno. Ako to shvatimo, pobedićemo”, istakao je Vulin.
Kada je reč o Kosovu i Metohiji, gde je “pala” vlada Aljbina Kurtija, ocenio je da je posredi snažan sukob između SAD i Nemačke.
“Očigledno je da je Grenelova ''buldožer diplomatija'' nadvladala i pobedila. Ne očekujemo neku posebnu promenu za položaj Srba na KiM. Posle Kurtija očekujemo Murtija. Ali, vidimo da je došlo do promena snaga između velikih sila na prostoru Kosova i Metohije”, konstatovao je Vulin.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva