:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2022   15:56

0

81

Vulin: Vučiću neće da dozvole da vodi nezivisnu politiku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sila sa kojom se EU obračunava sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dokaz da je bolje da Vučić ostane predsednik svih Srba, nego da Srbija nastavi da ubeđuje sebe kako će biti član EU.

"Evropska unija odlično zna da je potpisani dokument sa Ruskom Federacijom tehničke prirode, ali isto tako Evropska unija zna da predsedniku Srbije i predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću neće da dopuste da vodi samostalnu i nezavisnu politiku" rekao je Vulin.

To je suština svih napada i lažne brige o putu Srbije i njenoj orijentaciji i borba za svođenje Vučića na nivo uplašenih evropskih političara bez ideje i uverenja, a Srbije na vazalnu teritoriju. Medijski linč kroz koji prolazi Vučić samo je manji deo pritisaka i pretnji kojima je izložen svakog dana, a koji tek treba da nastupe na sastanku u Pragu.

Sve do sada viđeno je samo pokazna vežba za ono što su pripremili Vučiću 6. oktobra na sastanku Evropske unije i zemljama kandidatima.

Sila i licemerje sa kojom se Evropska unija obračunava sa predsednikom Srbije je dokaz da je bolje da Vučić ostane predsednik svih Srba, nego da Srbija nastavi da još neku deceniju ubeđuje sebe kako će jednom biti član Evropske unije", izjavio je Vulin, komentarišući, kako se navodi u saopštenju MUP-a, "nezapamćene pritiske na predsednika Srbije Vučića da odustane od samostalne politike, a koji pre svega dolaze od strane najviših evropskih zvaničnika".

Izvor: T a n j u g

VulinVučić

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva