Za par dana odluka EU o pruduženju roka za Bregzit

:

:

TV Most

Foto: Twitter

clock

Oktobar 22, 2019   10:41

0

80

Za par dana odluka EU o pruduženju roka za Bregzit

Lideri Evropske unije odlučiće "u narednim danima" da li da se Velikoj Britaniji odobri još jedno produženje roka za izlazak iz Unije, izjavio je danas predsednik Evropskog saveta Donald Tusk, ističući da njihova odluka zavisi od razvoja situacije u Londonu.

Odluka o produženju roka za Bregzit za tri meseca, posle 31. oktobra, "u velikoj meri će zavisiti od toga šta britanski parlament bude, odnosno ne bude odlučio", rekao je Tusk.

Britanski premijer Boris Džonson doživeo je juče još jedan poraz, nakon što je predsednik Donjeg doma parlamenta Džon Berkou saopštio je da vlada ne može da traži od poslanika da ponovo glasaju o sporazumu o Bregzitu.

Džonson je apelovao na poslanike da ove nedelje odobre sporazum o Bregzitu, navodeći da ni on, ni EU ni javnost ne želi novo odlaganje izlaska Velike Britanije iz Unije.

On je u poslednjem obraćanju poslanicima pre glasanja, sinoć u saopštenu naveo da je obezbedio novi sporazum kojim Britanija može da krene dalje i raspravlja o pitanjima zdravstvene politike, obrazovanja ili troškova života, prenosi Rojters.

"Javnost ne želi više odlaganja, ni evropski lideri, ni ja. Završimo sa Bregzitom 31. oktobra i krenimo dalje", rekao je Džonson.

On je ponovio i da novi sporazum obezbeđuje okvir za novi odnos zasnovan na slobodnoj trgovini i prijateljskoj saradnji.

"Napuštamo EU, ali ćemo uvek biti Evropljani", rekao je Džonson.

Izvor: Танјуг

EUBregzitTuskDžonson
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva