:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 07, 2019   18:28

0

56

Zaev: Gruevski će ići u zatvor

Verujem da ćemo uskoro doživeti trenutak kada će svi, uključujući Nikolu Gruevskog, odslužiti kaznu, rekao je makedonski premijer Zoran Zaev, na godišnjicu spekatakularnog bega bivšeg premijera te države od izdržavanja zatvorske kazne.

Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je da će se njegov prethodnik na čelu vlade u Skoplju, Nikola Gruevski, uskoro naći iza rešetaka, kako bi odslužio dvogodišnju kaznu zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Svet je globalno selo, niko ne može da izbegne kaznu ili odgovornost. Verujem da će uskoro doći trenutak kada će svi odslužiti kazne, pa tako i Nikola Gruevski", rekao je Zaev.

Nikola Gruevski, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u aferi nazvanoj "Tenk", odnosno zbog svoje uloge u kupovini 600.000 evra vrednog "mercedesa", pobegao je iz Makedonije dva dana pre nego što je trebalo da se javi na izdržavanje kazne.

Gruevski je, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, pobegao u Mađarsku gde je tražio, a potom i dobio politički azil. Dva dana nakon njegovog bega, makedonska policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu.

Izvor: RTS, Plusinfo

ZaevGruevskiSeverna Makedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva