:

:

TV Most

clock

Januar 19, 2024   21:14

0

59

Zaharova: Blokiranje Jutjub kanala Nikite Mihalkova primer zapadne cenzure

Blokiranje Jutjub kanala reditelja Nikite Mihalkova zbog navodnog "višestrukog ili ozbiljnog kršenja pravila te platforme vezi sa diskriminatornim govorom“ je klasičan primer političke cenzure i "patološke netrpeljivosti neoliberalnog Zapada", izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Trenutna odluka vlasnika Jutjuba, američke korporacije Gugl, klasičan je primer političke cenzure i patološke netrpeljivosti neoliberalnog Zapada prema drugačijim gledištima i mišljenjima", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenose RIA Novosti.

Ona je dodala da je zaštita prava na slobodu pristupa informacijama, pluralizam mišljenja, sloboda govora, prazna fraza za Belu kuću, Stejt department, a posebno za privatnu korporaciju koju potpuno kontrolišu američke obaveštajne službe. 

„Oni zapravo krše čak i ključne odredbe domaćeg zakona, prvi amandman Ustava SAD, koji zabranjuje saveznoj vladi da spreči bilo koga da izrazi svoje mišljenje ili da kazni nekoga zato što je to rekao“, dodala je Zaharova.

Ruska agencija podseća da je od početka sukoba u Ukrajini protiv Moskve primenjeno hiljade restriktivnih mera, uključujući blokiranje resursa agencije Sputnjik i televizijskih kanala RT.

Stranice ovih medija su nedostupne evropskim korisnicima Gugl pretraživača, a njihovi kanali na Jutjub i Meta platformama su cenzurisani.

Izvor: T a n j u g

JutjubNikita MihalkovzabranaMarija Zaharova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva