:

:

TV Most

clock

Novembar 18, 2022   16:08

0

114

Zaharova: Misija OEBS prikupljala obaveštajne podatke u Ukrajini

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je danas specijalnu misiju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Ukrajini da prikuplja osetljive podatke za zapadne obaveštajne agencije.

"Postalo je jasno da su posmatrači ukrajinskoj vojsci dali podatke sa kamera koje je postavila Specijalna misija za monitoring (SMM) kako bi (vojska) prilagodila artiljerijsku vatru na opremu i položaje milicije Luganjske i Donjecke Narodne Republike“, rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Kako dodaje, neki posmatrači SMM su regrutovali lokalne stanovnike i ističe da je na osnovu rezultata istrage, koju su sprovele vlasti samoproglašene DNR i LNR, privedeno nekoliko bivših radnika Misije.

„Ceneći nesebične napore i posao koji su obavili mnogi posmatrači SMM, prinuđeni smo da konstatujemo da je rukovodstvo OEBS-a na terenu prvenstveno bilo angažovano na služenju interesima zapadnih pokrovitelja Kijeva. Prozapadna kadrovska politika sprečila je ruske građane da zauzmu rukovodeća mesta u regionalnim sedištima i telima Misije“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je SMM u svojim javnim izveštajima predstavljala iskrivljenu sliku onoga što se dešavalo na terenu, „skrivajući ratne zločine ukrajinske vojske i namerno diskreditujući miliciju DNR i LNR“.

„Dvostruki standardi i nepravilnosti u funkcionisanju OEBS-a u celini zahtevaju iskrenu i otvorenu diskusiju i ispravke“, zaključila je Zaharova.

Izvor: T a n j u g; Foto: Sputnik

RusijaUkrajinaratOEBSZaharova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva