:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Mart 31, 2020   13:55

0

934

Zaraženi iz Kosovske Kamenice imao kontakt sa najmanje 15 osoba, članovi porodice nemaju simptome

Sinoć je otkriveno da je 42-godišnji muškarac iz Kosovske Kamenice zaražen koronavirusom. Isti je ušao na Kosovo 18. marta preko prelaza Bela Zemlja, da bi kasnije bio pod karantinom, prenosi Gazeta Ekspres.

Direktorka Doma zdravlja u Kamenici Suna Zajmi rekla je za Gazetu Ekspres da je zaraženi vozač autobusa koji je prevozio putnike iz Nemačke i Švajcarske.

„Poslednji put bio je u Nemačkoj i boravio je samo jedan dan. Na Kosovo je ušao 18. marta, preko graničnog prelaza Bela Zemlja. Po povratku bio je u karantinu. Prvih nekoliko dana odlazio je  u Dom zdravlja, jer je bio zabrinut, ali nemam izveštaja da je prekršio pravila karantina“, rekla je Zajmi.

Zajmi je navela da imaju spisak od 14-15 osoba sa kojima je zaražena osoba imala kontakt, a da do sada niko od članova porodice nije pokazao nikakve simptome.

Gazeta Ekspres navodi da je Ministarstvo unutrašnjih poslova i uprave odlučilo sinoć da stavi selo Topanica kod Kamenice u karantin. Prema odluci, ta mera je izrečena jer su građani imali neposredan kontakt sa osobom koja se pokazala  pozitivnom na koronavirus.

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMkoronavirusKosovska Kamenica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva