:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2019   21:03

0

199

Ž.Cvijanović: Republika Srpska rođena pre rata, a odbranjena u ratu

U Brčkom je danas obeležen Dan Republike Srpske kojem je prisustvovala i predsednica tog entiteta BiH Željka Cvijanović, koja je poručila da RS nije neprijateljski nastrojena ni prema bilo kojoj veri ili naciji, ali da mora da se bori protiv "nepravde i laži koje se o njoj šire".

Cvijanovićeva je rekla da "političkom Sarajevu" smeta činjenica da je RS "rođena pre rata", a da je odbranjena u ratu koji je Srbima u BiH bio nametnut, prenosi sarajevski Klix.

Kako je rekla, "RS postoji i funkcioniše" tako da njeni građani hoće da je čuvaju i ona je dokaz za sigurne živote te da se time ne želi zlo nikome".

Govoreći o negativnim komentarima iz Federacije BiH na račun proslave Dana RS, 9. januara, Cvijanovićeva je rekla da su u RS "navikli na tu histeriju", koja traje godinama i dolazi iz političkog Sarajeva svaki put kada se obeležava Dan RS.

Brčko Distrikt je posebna administrativna jedinica Bosne i Hercegovine, koja ne pripada ni RS ni FBiH, a osnovana je 2000. godine nakon međunarodne arbitraže.

Izvor: Танјуг

Željka CvijanovićregionRepublika Srpska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva