:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 14, 2022   9:23

0

25

Zdravstvenim radnicima 10.000 dinara, u ponoć počinje prijava mladih za 100 evra

Zdravstveni radnici dobiće danas po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Dodao je i da noćas u ponoć počinje prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Siniša Mali je gostujući u Jutarnjem program RTS-a rekao da će zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiti novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara.

"Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije", rekao je Mali. 

Ministar finansija rekao je da noćas u ponoć počinje i prijava mladih od 16 do 29 godina za državnu pomoć od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Naveo je da prijava za 100 evra državne pomoći traje do 30. januara.

Prijava se vrši elektronski, preko portala Uprave za trezor, a ministar je rekao da je proces prijavljivanja jednostavan.

"Broj lične karte, JMBG i iz opadajućeg menija birate banku u koju želite da vam se uplati taj novac. Ako nemate račun u banci birate samo banku, a mi ćemo namenski račun otvoriti u toj banci za vas i nakon toga kada država isplati 100 evra sa ličnom kartom, svojim dokumentom odete i podignete taj novac", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, novac će biti isplaćen 1., 2. i 3. februara.

"Mi ćemo već od 1. februara krenuti u isplatu 100 evra na račune svih onih koji su se za ovu pomoć prijavili", rekao je Mali. 

Dodaje i da će svi penzioneri u februaru dobiti po 20.000 dinara novčane podrške. "Za nas su sve ove mere veoma važne jer su mere koje podstiču potrošnju, mere koje podstiču ekonomsku aktivnost. Naravno nismo zaboravili ni naše najstarije sugrađane - kao i što smo obećali 10. februara na račune svih penzionera leći će 20.000 dinara", naveo je ministar. 

Upitan da li će glasati na referendumu o izmenama Ustava RS u delu, koji se tiče pravosuđa odgovara potvrdno.

"Apsolutno izlazim na referendum i želim da pozovem sve građane Srbije da u nedelju 16. januara izađu na referendum, da glasaju ZA. Dakle, glasamo za promene u oblasti vladavine prava, za samostalno tužilaštvo, za nezavisno sudstvo", rekao je Mali.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva